Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  9:41 πμ
 
wm small
Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019 15:09

«Μπροστά στην τηλεόραση»: το νέο παιδικό βιβλίο του Μάκη Τσίτα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Μπροστά στην τηλεόραση»: το νέο παιδικό βιβλίο του Μάκη Τσίτα

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ψυχογιός το νέο παιδικό βιβλίο του Μάκη Τσίτα με τίτλο «Μπροστά στην τηλεόραση», σε εικονογράφηση της Ανδριάνας Ρούσσου.

Μια μέρα, δύο κύριοι έφεραν στο σπίτι μια τεράστια τηλεόραση. Την είχε κερδίσει η μαμά σ’ έναν διαγωνισμό. Τη βάλαμε στο σαλόνι και την είχαμε συνέχεια ανοιχτή. Έδειχνε πρωινές εκπομπές, ειδήσεις, σίριαλ, ντοκιμαντέρ, ταινίες, κι όλοι μας παρακολουθούσαμε ενθουσιασμένοι από το πρωί ως το βράδυ. Είχε γίνει το πιο σημαντικό κομμάτι της ζωής μας. 

Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που ο μπαμπάς έκανε κάτι περίεργο. Και τότε όλα άλλαξαν… 

Ένα απολαυστικό βιβλίο που δείχνει ότι η πραγματική ζωή βρίσκεται έξω από την οθόνη μιας συσκευής.

Για παιδιά από 5 χρονών.

Βιογραφικό:

Ο Μάκης Τσίτας γεννήθηκε το 1971 στα Γιαννιτσά. Πήρε πτυχίο δημοσιογραφίας και συνεργάστηκε με ραδιοφωνικούς σταθμούς στη Θεσσαλονίκη. Από το 1994 ζει μόνιμα στην Αθήνα και διευθύνει το ενημερωτικό site για το βιβλίο Diastixo.gr. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Συγγραφέων.
Λογοτεχνικά κείμενά του έχουν συμπεριληφθεί σε ανθολογίες, έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και εφημερίδες κι έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Έργα του σκηνοθέτησαν η Έρση Βασιλικιώτη, η Σοφία Καραγιάννη, η Taru Makela και ο Alexandru Mazgareanu.
Στίχους του μελοποίησαν ο Γιώργος Σταυριανός, ο Τάκης Σούκας, και η Τατιάνα Ζωγράφου.

Έχει εκδώσει τρία βιβλία για ενήλικες και είκοσι ένα βιβλία για παιδιά.
Για το μυθιστόρημά του Μάρτυς μου ο Θεός έλαβε το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014 (European Union Prize for Literature) και τιμήθηκε από τον Δήμο Πέλλας, τον Δήμο Έδεσσας, τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Έδεσσας, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Δήμο Αθηναίων.
Το Μάρτυς μου ο Θεός κυκλοφορεί ήδη σε 9 ευρωπαϊκές γλώσσες και πρόκειται σύντομα να κυκλοφορήσει σε άλλες 4.

[Σειρά: Φραουλίτσα, σελ.: 56, τιμή: 7,70 ευρώ,  ISBN: 978-618-01-2596-2]

 

Διαβάστηκε 2136 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.