Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  6:44 πμ
 
wm small
Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019 14:29

Το ΤΕΕ Νομού Αιτωλ/νίας εκφράζει ομόφωνα την πλήρη διαφωνία της σε κατάργηση του Τμήματος ΔΠΦΠ και προτείνει την αναβαθμισή του

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΨΗΦΙΣΜΑ

Της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ

Περιφερειακού Τμήματος Νομού Αιτωλ/νίας

Η Αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Τμήματος του ΤΕΕ Νομού Αιτωλ/νίας στην συνεδρίασή της, την 18η Φεβρουαρίου του έτους 2019 συζήτησε το ζήτημα του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Πατρών που εδρεύει στο Αγρίνιο και εκφράζει ομόφωνα την πλήρη διαφωνία της σε ενδεχόμενη κατάργηση του Τμήματος ΔΠΦΠ και προτείνει τα παρακάτω:

  • Να δοθούν επαγγελματικά δικαιώματα στους Αποφοίτους του Τμήματος ΔΠΦΠ, με βάση το σχέδιο ΠΔ που προτάθηκε από το ΤΕΕ.
  • Να αναβαθμιστεί το Τμήμα σε Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος μέσω ανάλογης αναβάθμισης του προγράμματος σπουδών, τις απαραίτητες προσθήκες μελών ΔΕΠ, τη στήριξη του τομέα της έρευνας και τη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών και εργαστηρίων.
  • Να διεκδικηθούν και να δοθούν ΟΛΑ τα απαραίτητα κονδύλια για την επίτευξη των παραπάνω προτάσεων.

Εν κατακλείδι το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας εκφράζει την αλληλεγγύη του στα αιτήματα των φοιτητών και την αμέριστη υποστήριξή του στο δίκαιο αγώνα τους.

Καταδικάζουμε την μέχρι τώρα πολιτική του Υπουργείου Παιδείας που κρατά σε ομηρία τους φοιτητές και τις οικογένειες τους και υποβαθμίζει την τριτοβάθμια εκπαίδευση στο νομό μας.

 

Διαβάστηκε 322 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.