Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019 19:01

Οι “φίλοι του μουσείου ορεινής Τριχωνίδας” έκοψαν την πίτα στην Ανάληψη (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου “Οι φίλοι του μουσείου ορεινής Τριχωνίδας”.

Η εκδήλωσε έλαβε χώρα την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 στην Ανάληψη Τριχωνίδας και σε αυτή παρέστησαν αυτοδιοικητικοί, πολιτευτές, υπηρεσιακοί παράγοντες αλλά και κάτοικοι. Η κοπή της βασιλόπιτας έγινε με τις ευλογίες του πατέρα Γεώργιου Τσοπανά.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου, Βασίλης Λοΐζος, στην ομιλία του τόνισε:”Ζούμε σε ένα ευλογημένο τόπο με σημαντικά πλεονεκτήματα και μεγάλη ιστορία. Θα πρέπει να προσαρμοστούμε στο νέο σύγχρονο περιβάλλον που επιβάλλει δραστηριότητες χωρίς πολιτικές αντιπαραθέσεις, εγωϊσμούς και συμφέροντα και όλοι μαζί να προσπαθήσουμε για την ανάπτυξη και προβολή του τόπου μας. Το κλίμα που επικρατεί σήμερα στα χωριά μας είναι αποτέλεσμα της αδιαφορίας και της μη συμμετοχής ορισμένων ανθρώπων που κατέχουν συγκεκριμένες θέσεις και δυστυχώς έχει οδηγήσει στην μαράζωση και την ερημοποίηση. Συνεχίζουμε την δραστηριότητα μας με μεγαλύτερη ένταση και συχνότητα προκειμένου το Ορεινό Απόκουρο να βρεθεί στην θέση που του αξίζει“.

Στη συνέχει το λόγο έλαβε ο υποψήφιος Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Σπήλιος Λιβανός, ο οποίος αναφέρθηκε στις ομορφιές του τόπου και στις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν για την περαιτέρω ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.

Ο Σταύρος Καραγκούνης, πρώην Διευθυντής του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών και Πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για τις νέες υποδομές που δημιουργήθηκαν από την κατασκευή των οδικών αξόνων, ενώ η Περσεφόνη Πιστιόλη, Πολιτευτής του ΚΙΝΑΛ, μίλησε για τις φυσικές ομορφιές της ορεινής Τριχωνίδας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Λύτρας τόνισε την σημαντικότητα των νέων έργων που σχεδιάζονται από την Περιφέρεια, ενώ ο πρώην Δήμαρχος Θέρμου, Θεόδωρος Πορφύρης, μίλησε για τους δρόμους που θα βοηθήσουν το Θέρμο να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμου, Κώστας Μαραγιάννης, ευχαρίστησε την οικογένεια Λοΐζου για την προσφορά της στα δρώμενα της Ανάληψης και σημείωσε τις αλλαγές και τα έργα που έγιναν τα τελευταία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή του Θέρμου.

Ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης, Θεόδωρος Κασόλας, άσκησε κριτική για έλλειψη υποδομών και αναφέρθηκε σε κινήσεις που πρέπει να γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ ο υποψήφιος Δήμαρχος Θέρμου Κώστας Κουβαράς τόνισε την αναγκαιότητα για ενότητα και διάλογο για το καλύτερο του τόπου.

Το λόγο έλαβαν ακόμη οι κ. κ. Παναγιώτης Κατσούλης τέως Δήμαρχος Μεσολογγίου, ο Περιβαλλοντολόγος Σταύρος Λαϊνας και ο Κώστας Γλαβάς. Παρέστησαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Σάββας Αυγέρης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Θέρμου Γιάννης Παπαθανασόπουλος, Δημήτρης Ντάλλας και Αντώνης Πριόνας.

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 765 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.