Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  3:48 πμ
 
wm small
Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019 22:32

Το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου στο «Κομμάτι που λείπει» της Εφηβικής Σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Τρίτη 05.02.2019 οι μαθητές και οι μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση που ανέβασε η Εφηβική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου με τίτλο Το Κομμάτι που λείπει (βασισμένο στο κείμενο του Σελ Σιλβερστάιν Το Κομμάτι που Λείπει Συναντά το Μεγάλο Ο που πρωτοδημοσιεύτηκε το 1976) σε σκηνοθεσία Μαρίνας Καραφά και σε διασκευή της ίδιας και της Σωσάνας Ιωαννίδου.

Αποδομώντας το μύθο ότι «κανείς δεν κυλά μόνος του», το κείμενο του Shel Silverstein αποτελεί μια «μινιμαλιστική αλληγορία στο επίκεντρο της οποίας είναι το ενθαρρυντικό μήνυμα ότι η αληθινή αγάπη δεν μας συμπληρώνει, παρόλο που στην αρχή φαίνεται να το κάνει αυτό, αλλά μας επιτρέπει να ωριμάσουμε και μας βοηθάει να καταλάβουμε ποιοι πραγματικά είμαστε.» Στις σχέσεις μας με τους άλλους δε θα πρέπει να αναζητούμε απεγνωσμένα αυτόν ή αυτούς που θα μας δώσουν υπόσταση, μεταλλάσσοντας καθοδόν τον πυρήνα μας για να μπορέσουμε να ανήκουμε. Οφείλουμε να διατηρήσουμε τη διαφορετικότητά μας και μ’ αυτή να συμπορευτούμε με τη διαφορετικότητα των άλλων.Το κείμενο επένδυσαν εξαιρετικά τα τραγούδια που επέλεξε η κα Καραφά για την παράσταση, τα οποία βοήθησαν το νεανικό κοινό να «συντονιστεί» και να παρακολουθήσει την παράσταση με μεγάλο ενθουσιασμό.

Μετά το τέλος της παράστασης, οι συντελεστές παρότρυναν το κοινό να μοιραστεί συναισθήματα και ιδέες με αφορμή το έργο, πράγμα που έδωσε στους μαθητές και τις μαθήτριες τη δυνατότητα να εμπλακούν σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Φωτό: Λένα Αρκουμάνη

mousiko3

mousiko1

mousiko2

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 356 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.