Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  11:05 πμ
 
wm small
Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019 20:43

Η γνωστή τραγουδίστρια Λίτσα Δημητριάδη στο AgrinioBestOf.gr

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Λίτσα Δημητριάδη ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι, έχοντας ξεκινήσει από τα δεκάξη της. Διαμένει στο Αγρίνιο αλλά τραγουδάει εκτός απο εδώ και σε άλλες πόλεις όπως Γιάννενα, Ναύπακτο Μεσολόγγι, Πάτρα, Ηγουμενίτσα. Συναντήθηκε με την Χρύσα Σπαή στις 14 φεβρουαρίου ημέρα αφιερωμένη στους ερωτευμένους, στον χώρο που τραγουδάει κάθε Πέμπτη, στις ΜΕΖΕΔΟΜΑΓΕΙΕΣ στο Αγρίνιο. Εκεί είχε μια φιλική συζήτηση για τους αναγνώστες του AgrinioBestOf.gr

dimitriadi litsa 05

Λίτσα που σε βρίσκουμε φέτος;

Τραγουδάω κάθε Πέμπτη στο κατάστημα ΜΕΖΕΔΟΜΑΓΕΙΕΣ στο Αγρίνιο καθώς επίσης και σε διάφορα μαγαζιά στα Γιάννενα. Από τα Γιάννενα κατάγομαι από την πλευρά του πατέρα μου και από την Αργεντινή από την μεριά της μητέρας μου. Ο πατέρας μου ασχολούταν και αυτός επαγγελματικά με το τραγούδι στην Αργεντινή και από αυτόν πήρα τα πρώτα λαικά ακούσματα.

Έχεις κάνει κάποιο δικό σου δίσκο;

Ολοκληρωμένη δουλειά που να έχει κυκλοφορήσει έξω, όχι, δεν έχω κάνει ακόμη. Εχω όμως γράψει δικά μου τραγούδια που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο ηχογραφημένα στο δικό μου στούντιο ηχογράφησης.

Σε μια αγορά που είναι δύσκολη, πως μπορεί σήμερα να επιβιώσει ένα λαικός τραγουδιστής, χρειάζεται να κάνει κάτι διαφορετικό;

Κοίταξε, εγώ δόξα το θεό έχω πολλές δουλειές. Δουλεύω σε μαγαζιά στα Γιάννενα και εδώ στο Αγρίνιο και όπου αλλού με καλέσουν, κάνω και τις ηχογραφήσεις μου, γενικά την κυνηγάω την δουλειά.

dimitriadi litsa 03

Το λαικό τραγούδι που είναι και μέρος της παραδοσής μας πιστεύεις ότι πρέπει να συνεχιστεί και στις επόμενες γενιές;

Πρέπει να συνεχιστεί και από τα νέα παιδιά, αλλά το θέμα είναι ότι έχει περιοριστεί ο ρόλος του μπουζουκιού στις ηχογραφήσεις τα τελευταία χρόνια. Λένε πάμε στα μπουζούκια αλλά μόνο μπουζούκια δεν είναι. Έχουν αλλάξει τα πάντα.

Ποιούς Ελληνες τραγουδιστές και Ελληνίδες τραγουδίστριες θαυμάζεις;

Καζαντζίδης, Αλεξίου, Νταλάρας, Αγγελόπουλος και πολλοί άλλοι ακόμα.

Πες μας με ποιούς έχεις συνεργαστεί κατά καιρούς;

Εχω συνεργαστεί με την Κατερίνα Στανίση, τον Δημήτρη Μητροπάνο, τον Δημήτρη Κοντολάζο, την Πίτσα Παπαδοπούλου, με τον Γιάννη Πάριο και με πολλούς ακόμα. Επίσης έχω συνεργαστεί και με δημοτικούς τραγουδιστές.

dimitriadi litsa 02


Σου αρέσει το δημοτικό τραγούδι;

Κάποια τραγούδια ναι, όπως και από το έντεχνο ακόμα και από την ξένη μουσική. Μου αρέσουν πολύ τα Λάτιν καθότι όπως είπαμε έχω ρίζες στην Αργεντινή από την μητέρα μου.

Έχεις δώσει συναυλίες στο εξωτερικό;

Όχι μέχρι στιγμής καθότι έχω αρκετές δουλειές εδώ και δεν προλαβάινω. Κάποια στιγμή στο μέλλον θα γίνει και αυτό.

dimitriadi litsa 07

 

Το τελευταίο τραγούδι που ηχογράφησα σε στίχους, μουσική, ερμηνεία και παραγωγή δική μου είναι το «Φεύγω γιατί» το οποίο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και μπορεί κάποιος να το ακούσει από εκεί. 


Σήμερα η ημέρα είναι αφιερωμένη στους ερωτευμένους, θέλεις να στείλεις κάποιο μήνυμα για την ημέρα;

Ναι, σήμερα είναι η γιορτή των ερωτευμένων και εύχομαι να είστε κάθε μέρα ερωτευμένοι.

dimitriadi litsa 06

Διασκεδάζει ο Έλληνας σήμερα την εποχή της κρίσης;

Βασικά ο Ελληνας πάντα βρίσκει τρόπο να διασκεδάζει, πάντα θα βγαίνει έξω, λιγότερες φορές ίσως, αλλά θα βγαίνει. Ξέρει να διασκεδάζει και με λίγα χρήματα και με πολλά. Πιστεύω ότι την διασκέδαση ο Ελληνας την έχει στο αίμα του. Για αυτό ξεχωρίζουμε και σαν λαός.

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

 

Διαβάστηκε 7160 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019 23:00
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033