Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  7:32 πμ
 
wm small
Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019 11:26

Μεσολόγγι: Η Αρχαιολογική Υπηρεσία εγκαινίασε την καινούργια της στέγη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα εγκαίνια της νέας στέγης της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκαν χθες Σάββατο με την παρουσία της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Πολιτισμού Μαρίας Ανδρεαδάκη – Βλιζάκη.

Το ροζ κτίριο που δωρίθηκε στο υπουργείο Πολιτισμού, από τον αείμνηστο Διονύση Λιβανό ο οποίος  το είχε αγοράσει από την οικογένεια Τρικούπη, ανακαινίστηκε και πλέον η Αρχαιολογική Υπηρεσία στεγάζεται σε έναν αξιοπρεπή και καλαίσθητο χώρο.

Παρών ήταν και ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Σπήλιος Λιβανός ο οποίος εξέφρασε την συγκίνησή του βλέποντας το σπίτι της οικογένειάς του να αποκτά έναν σημαντικό ρόλο. Τον αγιασμό έκανε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς, ενώ παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Νίκος Καραπάνος.

Επίσης παραβρέθηκαν: ο προϊστάμενος της Εφορίας Νεοτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων κ. Παπανδρέου, ο καθηγητής Παναγιώτης Κοντός, οι βουλευτές Αιτωλ/νίας, Γιώργος Βαρεμένος και Μαρία Τριανταφύλλου, οι  δήμαρχοι Ναυπακτίας και Θέρμου, Τάκης Λουκόπουλος και Σπύρος Κωνσταντάρας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, Παναγιώτης Τσιχριτζής, ο υποψήφιος δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μεσολογγίου, Βασίλης Σπυρόπουλος, που προσέφερε τα φαγητά του μπουφέ που ακολούθησε μετά το κόψιμο της κορδέλας των εγκαινίων, εκπρόσωποι του στρατού, της αστυνομίας, του λιμενικού, άλλων αρχών και φορέων.

aixmi-news.gr

http://sinidisi.gr/wpress/wp-content/uploads/2019/02/choris-titlo-8.png

 

Διαβάστηκε 484 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.