Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  9:46 μμ
 
wm small
Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019 18:12

Aνακοίνωση της αντιπολίτευσης του δήμου Θέρμου για τον προϋπολογισμό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

O συνδυασμός της αντιπολίτευσης «Αξιοπιστία και Προοπτική για τον δήμο Θέρμου»  εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση αναφορικά με τις διεργασίες ψήφισης του προϋπολογισμού:

Συμπολίτες και Συμπολίτισσες,

Οι παραλείψεις, οι καθυστερήσεις, οι τακτικισμοί, κυρίως όμως όλα αυτά τα καμώματα της Διοίκησης του Δήμου Θέρμου που ακολουθήθηκαν τον τελευταίο μήνα κατά τη διαδικασία κατάθεσης, συζήτησης και ψήφισης του Προϋπολογισμού του 2019, κηλίδωσαν ανεξίτηλα κι αμαύρωσαν το θεσμό της Αυτοδιοίκησης. Ταυτόχρονα όμως καταρράκωσαν το κύρος και την αξιοπιστία του Δήμου μας, ενός Δήμου με ιστορία, κύρος, αίγλη και σπάνια για τα αυτοδιοικητικά δεδομένα οικονομική θέση. Όλα αυτά τα καμώματα, φέρουν τη σφραγίδα των υπευθύνων, που και θέση έχουν και ονοματεπώνυμο, κι αυτοί δεν άλλοι από τον σημερινό δήμαρχο Θέρμου, τον κ. Κωνσταντάρα και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μαραγιάννη, οι οποίοι αφού αδιαφόρησαν και παρέλειψαν να κάνουν όλα αυτά που η νομοθεσία προβλέπει,  έφεραν τον Προϋπολογισμό προς συζήτηση πρώτη φορά στις  11 Ιανουαρίου 2019, ενώ η καταληκτική ημερομηνία ψήφισης και ολοκλήρωσής του  ήταν: 31/12/2018.

Ο κ. Δήμαρχος με υπερβάλλουσα αλαζονεία, καισαρισμό, υπεροψία και εμμονή, μη δεχόμενος καμμία συναινετική άποψη, συνεπικουρούμενος από τον κ. Μαραγιάννη και άλλους, αρνήθηκε επίμονα την παραμικρή αλλαγή ή προσθήκη τόσο από την Αντιπολίτευση όσο και τους Ανεξάρτητους Δημοτικούς Συμβούλους, κινδυνολόγησε ασύστολα και επέσειε την απειλή ότι θα  μείνουν απλήρωτοι οι υπάλληλοι, θα μείνουν απλήρωτοι οι επαγγελματίες, …. θα τεθεί ο Δήμος «υπό επιτήρηση», σε περίπτωση καταψήφισης.

Έγιναν δύο συζητήσεις για τον Προϋπολογισμό στις 11 και στις 28/01/2019. Ο Προϋπολογισμός καταψηφίστηκε και τις δύο φορές με ψήφους 11-10, γιατί απλά  στο σύνολό της η Δημοτική Αρχή δεν ήθελε να ακούσει καμιά από τις προτάσεις που υποβλήθηκαν.

Στις 08/02/2019 ήλθε και πάλι για τρίτη φορά προς συζήτηση και ψήφιση στο Δ.Σ. ο ίδιος Προϋπολογισμός (ΩΣ ΕΧΕΙ). Ο  κ. Δήμαρχος, ουκ ηβουλήθη συνιέναι. Αυτή τη φορά όμως ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου παραδέχθηκε ευθαρσώς, πως ήταν λανθασμένες οι θέσεις περί του τρόπου ψήφισης του Προϋπολογισμού στο σύνολό του, όπως λανθασμένη ήταν και η θέση που εξέφρασε και ο κ.  Δήμαρχος ότι ο Ν.  3463/2016 δεν ισχύει.

Τελικά ο Πρόεδρος του Δ.Σ. στην τρίτη συνεδρία δέχθηκε ορισμένες προτάσεις που έγιναν από τους  Ανεξάρτητους Δημοτικούς Συμβούλους και η ψήφιση του Προϋπολογισμού 2019 έγινε ανά κωδικό.

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση για μία ακόμη φορά αιρόμενη στο ύψος των περιστάσεων έδωσε την καταλυτική ψήφο προκειμένου να εγκριθεί ο Προϋπολογισμός, παρόλο που δεν έγιναν δεκτές καμία από τις επτά  προτάσεις  της.

Ετσι ολοκληρώθηκε η διαδικασία ψήφισης του Προϋπολογισμού 2019.

Και ενώ η Αντιπολίτευση κινήθηκε συνετά και με αίσθημα ευθύνης, η Δημοτική Αρχή διέρρεε ψεύδη, πως τάχα η Αντιπολίτευση φταίει που δεν ψηφίζεται ο Προϋπολογισμός και πως αν δεν ψηφιστεί,  την επομένη θα επέλθει η «καταστροφή», δεν θα κινηθούν τα οχήματα του Δήμου, δεν θα πληρωθούν οι υπάλληλοι, ο Δήμος θα τεθεί «υπό επιτήρηση» κ.α. σχετικά, σε μια προσπάθεια δημιουργίας φοβικού κλίματος και υφαρπαγής της ψήφου κάποιου Δημοτικού Συμβούλου. Επί πλέον, μια σειρά από  ενέργειες της Διοίκησης, προκάλεσαν τη γενική θυμηδία σχεδόν όλων των πολιτών,  όπως η περιφορά αυτοκινήτου  με μετάδοση ηχητικού μηνύματος που καλούσε τους πολίτες να μην βγάζουν τα απορρίμματα στους κάδους, αλλά και η ανακοίνωση στα κοινωνικά δίκτυα ότι Θέρμιος επιχειρηματίας δώρισε ένα μικροποσό  για  καύσιμα ώστε να κινηθούν τα απορριμματοφόρα, – που είχαν ως κύρια στόχευση να ξεσηκώσουν τον κόσμο εναντίον της Αντιπολίτευσης, αλλά και να εκβιαστούν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι σώνει και καλά να ψηφίσουν τον Προϋπολογισμό, έστω κι αν δεν συμφωνούν.

Είναι σύννομες οι ενέργειές σας αυτές κύριοι της Διοίκησης;  Δεν γνωρίζετε ότι σε όποια δωρεά γίνεται προς τον Δήμο υπάρχει  συγκεκριμένη διαδικασία έγκρισης της;  Γιατί δεν την ακολουθήσατε ;

Συμπολίτες και Συμπολίτισσες,

Την απόλυτη κι αποκλειστική ευθύνη για την ομαλή λειτουργία του Δήμου, έχει πάντα η εκάστοτε Διοίκηση.

Με το κορυφαίο θέμα της ψήφισης του Προϋπολογισμού καταδείχθηκε ότι  ολόκληρη η Συμπολίτευση δεν κινήθηκε στα χρονικά περιθώρια που σαφώς είναι προσδιορισμένα, δεν ήταν συναινετικοί, δεν ήταν  συνεργάσιμοι &  τέλος δεν ήταν δεκτικοί σε συνέργιες και συνεργασίες.

Όμως η  νέα αυτοδιοικητική πρακτική σύμφωνα με τον  Νόμο του «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ», απαιτεί κι επιβάλλει τη σύμπνοια, τη συνέργεια, τη συνεννόηση, τη συνεργασία, τη συναίνεση, λέξεις και αξίες ξένες προς τις πρακτικές της υπάρχουσας Δημοτικής Αρχής.

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες,

Μπορείτε να εμπιστευθείτε το μέλλον του  Δήμου στα χέρια αυτών που μέχρι  τώρα εξακολουθούν να λειτουργούν χωρίς σχέδιο και προοπτική για τον τόπο και κυρίως χωρίς διάθεση συναίνεσης, συνεργασίας και σύγκλισης ;

 15 Φεβρουαρίου 2019 

ΥΓ:  Δείτε όλη τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου :

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 793 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/

Τελευταία άρθρα