Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  3:04 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2019 01:26

Tμήμα ΔΕΑΠΤ Αγρινίου: μεταφορά στην Πάτρα και όχι Γεωπονική Σχολή θέλουν οι φοιτητές

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε κατάληψη τελεί και το πανεπιστημιακό τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων (ΔΕΑΠΤ) που έχει έδρα στο Αγρίνιο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συντονιστικού, οι φοιτητές αντιδρούν στο σχεδιασμό ενσωμάτωσης του τμήματος στην υπό ίδρυση Γεωπονική Σχολή και ζητούν την συγχώνευση με το τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων της Πάτρας και την εκεί μεταφορά. Η ανακοίνωση:

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ Δ.Ε.Α.Π.Τ

Την τελευταία χρονική περίοδο ,ο ορίζοντας για το τμήμα μας, Διοίκηση Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων (ΔΕΑΠΤ) που έχει έδρα στο Αγρίνιο και υπάγεται στο Πανεπιστήμιο Πατρών , είναι σκούρος! Πιο συγκεκριμένα , σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις περί ιδρύσεως Γεωτεχνικής σχολής στο Αγρίνιο που έχει ως στόχο την ενσωμάτωση σε αυτήν του τμήματος μας καθώς και των τμημάτων Διαχείριση Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων και Τεχνολογίας Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών, το οποίο επάγεται στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος , βρίσκονται αντιμέτωποι με το ‘’λουκέτο’’ που θέλουν κάποιοι να βάλουν στα τμήματα .
Κανένας υπεύθυνος δεν διασφαλίζει το μέλλον του τμήματος μας και τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων και των ενεργεία φοιτητών . Μετά από παρουσία μας στη συνέλευση καθηγητών έχουμε παρατηρήσει ότι ακόμα και οι απόψεις των ιδίων διίστανται ,με αποτέλεσμα να υπάρχει σύγχυση μεταξύ των δυο τομέων του τμήματος και όχι η αρμονικής συνύπαρξη τους.
Ο μόνος τρόπος λοιπόν για την κατοχύρωση των παραπάνω ήταν ο σύλλογος να προβεί σε ΚΑΤΑΛΗΨΗ επ’αόριστον με μοναδικά αιτήματα :
• Σε κατάληψη επ’ αορίστον του τμήματος με μοναδικό και βασικό μας αίτημα την συγχώνευση του Τ. Δ.Ε.Α.Π.Τ. με το τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων της Πάτρας με αυτούσιο πρόγραμμα σπουδών διατηρώντας έτσι τον κλάδο των αγροτικών προϊόντων και τροφίμων.
• Όλους τους καθηγητές του τμήματος να στηρίξουν την συγχώνευση μόνο με τη διοίκηση επιχειρήσεων του πανεπιστήμιου Πατρών και να μεταφερθούν μαζί με τους φοιτητές στην Πάτρα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ…..ΤΕΛΟΥΣ !!

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 500 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.