Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:51 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019 18:30

ΟΑΕΔ: Θέμα ωρών το πρόγραμμα για 5.000 ανέργους με επιδότηση μέχρι 36.000 ευρώ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εντός της ημέρας ή το αργότερο μέχρι την Πέμπτη το μεσημέρι αναμένεται να δημοσιοποιηθεί ο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ με τίτλο «Δεύτερη Επιχειρηματική Ευκαιρία», προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι αιτήσεις των άνεργων – δικαιούχων.

Σκοπός του προγράμματος είναι η επανένταξη στην αγορά εργασίας πέντε χιλιάδων (5.000) ανέργων, πρώην αυτοαπασχολουμένων, οι οποίοι είχαν διακόψει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και στους οποίους δίνεται δεύτερη ευκαιρία να δημιουργήσουν επιχειρήσεις και να επαναδραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά μέσω της δημιουργίας μίας νέας οικονομικής οντότητας.

Ειδικότερα, όπως προβλέπεται στο πρόγραμμα

Δικαιούχοι είναι:

Πρώην εργοδότες, αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι αναγκάστηκαν να διακόψουν την δραστηριότητά τους από 1-1-2012 και μετά και δεν έχουν μεταβιβάσει την επιχείρηση ή το μερίδιο τους σε συγγενείς και συζύγους, δεν έχουν ασκήσει επαγγελματική δραστηριότητα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, έχουν καταβάλει την μηνιαία εισφορά στον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας και έχουν την ιδιότητα του ανέργου.

Ποσό και διάρκεια επιχορήγησης:

Από 12.000 ευρώ έως 36.000 ευρώ, ανάλογα με το αν κάποιος ανοίξει μόνος του μία επιχείρηση ή αν το κάνει συνεταιρικά

Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε δώδεκα μήνες. Ωστόσο, μετά θα μπορούν να αιτηθούν επιχορήγησης για άλλους 12 μήνες. Μετά το πέρας της 12μηνης επιχορήγησης διενεργείται έλεγχος στην επιχείρηση από τον ΟΑΕΔ για τη διατήρηση για ένα τρίμηνο της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Στην συνέχεια ο ωφελούμενος υποβάλλει αίτημα επιχορήγησης για άλλον έναν χρόνο.

Επιπλέον δυνατότητες:

Δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής ακόμα και σε αυτούς που δεν έχουν κάνει διακανονισμό οφειλών με τον ΕΦΚΑ. Δεν γίνεται απαιτητή φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Οι δικαιούχοι ακόμη κι αν χρωστούν, θα υπάρξει συμψηφισμός μέχρι 25% του ποσού της επιχορήγησης, που θα δίνεται απευθείας από τον ΟΑΕΔ στον ΕΦΚΑ

Όλες οι επιχορηγήσεις που δίνονται από τον ΟΑΕΔ είναι ακατάσχετες στα χέρια τρίτων. Όσοι πρώην επιχειρηματίες συμμετάσχουν δεν έχουν το φόβο ότι θα έρθει να τραβήξει αυτόματα την επιχορήγηση

Το πρόγραμμα για την επανένταξη 5.000 ανέργων θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι την κάλυψη όλων των θέσεων.

aftodioikisi.gr

Διαβάστηκε 693 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία