Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  6:24 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019 17:54

Βασίλης Φεύγας στους πολύτεκνους: Η οικογένεια η σημαντικότερη χαρά της ζωής!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συνάντηση με τον Σύλλογο Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων είχε ο Υποψήφιος Βουλευτής και Σύμβουλος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Φεύγας.
Με αφορμή την συνάντηση ο κ. Φεύγας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η συζήτηση που είχα στο Σύλλογο Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων ήταν και ουσιαστική και βαθιά ελπιδοφόρα, καθώς είδα στα μάτια τους βαθιά πίστη, αλλά και αγάπη για την οικογένεια και την πατρίδα. Από την πλευρά μας είναι χρέος, και το έχει διατυπώσει επανειλημμένα ο Πρόεδρος μας Κυριάκος Μητσοτάκης ότι πρέπει να στηρίξουμε την ελληνική οικογένεια και περισσότερο τις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες. Η στήριξη της ελληνικής οικογένειας αποτελεί σήμερα όρο εθνικής επιβίωσης.

Εάν συνεχίσουμε σε αυτήν την πορεία, ο πληθυσμός της Ελλάδας το 2050 θα είναι περίπου 7.500.000. Και αυτό είναι κάτιτο οποίο δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε για λόγους, πρωτίστως, εθνικούς. Σήμερα γεννιούνται κατά μέσο όρο 1,4 παιδιά ανά γυναίκα στην Ελλάδα, όταν χρειαζόμαστε περίπου 2,1 παιδιά για να κρατήσουμε τον πληθυσμό μας σταθερό.

Για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, αλλά και τη στήριξη των μεγάλων οικογενειών, η Νέα Δημοκρατία έχει εξαγγείλει και δεσμευτεί για την υλοποίηση συγκεκριμένων πολιτικών όπως:

• Η βοήθεια 2.000 ευρώ στις νέες οικογένειες για κάθε νέο παιδί που θα γεννιέται στηνΕλλάδα.

• Όλα τα βρεφικά είδη και τα είδη πρώτης ανάγκης των νέων μητέρων θα υπαχθούν στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ.
• Το αφορολόγητο όριο για κάθε παιδί θα προσαυξάνεται στις οικογένειές τους κατά 1.000 ευρώ.
• Θα θεσμοθετήσειγια τις νέες μητέρες τη δυνατότητα να επιλέγουν εκείνες το χρόνο για την άδεια εγκυμοσύνης και λοχείας.
• Θα καθιερώσει (για πρώτη φορά στην Ελλάδα) το πρόγραμμα «Βοήθεια στην εργαζόμενη μητέρα». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα μετο οποίο θα πιστοποιούνται εξειδικευμένες γυναίκες και θα αναλαμβάνουν εκείνες την φύλαξη παιδιών προσχολικής ηλικίας, όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες του εξωτερικού για να διευκολύνονται οι εργαζόμενες νέες μητέρες.
• Κάθε οικογένεια που το παιδί της δεν βρίσκει θέση σε δημοτικό παιδικό σταθμό, θα λαμβάνει ενίσχυση 180 ευρώ το μήνα για δέκα μήνες το χρόνο, προκειμένου να επιλέγει εκείνη το βρεφονηπιακό σταθμό της επιλογής της.
Τέλος, αυτονόητη είναι η στήριξή μας στις πολύτεκνες οικογένειες. Τα επιδόματα που έκοψε ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα επαναφέρου με στο ακέραιο, ενώ θα υπάρξουν και νέα μέτρα στήριξης όπως εκπτώσεις στα τέλη κυκλοφορίας και επανεξέταση των τεκμηρίων, έως την ενηλικίωση των τέκνων και η αύξηση του αφορολογήτου για την αγορά πρώτης κατοικίας.
Με αυτές και με πολλές σχετικές παρεμβάσεις μας, προσβλέπουμε πολύ σύντομα η δημιουργία οικογένειας να μην αντιμετωπίζεται πια από τους νέους με δισταγμό, αλλά ως αυτό που είναι στην πραγματικότητα: η σημαντικότερη χαρά τη ζωής.”

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 648 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/