Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  3:35 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019 00:38

Super League: Πώς η 5η θέση δεν βγάζει Ευρώπη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τέσσερις ομάδες… παλεύουν για την πέμπτη θέση και την έξοδο στην Ευρώπη, όμως υπάρχει η πιθανότητα αυτή η θέση να μην οδηγεί στο Europa League, μιας και το καλό εισιτήριο δίνεται στον Κυπελλούχο Ελλάδας. Ποια είναι τα δεδομένα για τα εισιτήρια του Europa League…

Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες μέρες για την πέμπτη θέση της βαθμολογίας, η οποία μπορεί να οδηγήσει στο Europa League, όμως όλα εξαρτώνται από τον Κυπελλούχο Ελλάδας! Τα δεδομένα στα ευρωπαϊκά εισιτήρια για την επόμενη σεζόν είναι σχεδόν τα ίδια με πέρσι.

Η μόνη διαφορά είναι πως ο πρωταθλητής θα μπει στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League στο μονοπάτι των πρωταθλητών. Από εκεί και πέρα, στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League θα μπει ο δεύτερος, στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League ο Κυπελλούχος και στον δεύτερο προκριματικό γύρο ο τρίτος και ο τέταρτος της βαθμολογίας.

Όσον αφορά το Europa League, τα παραπάνω ισχύουν αν κατακτήσει το Κύπελλο κάποια ομάδα εκτός της τριάδας του πρωταθλήματος. Σε περίπτωση που αυτό κατακτηθεί από έναν εκ των ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού, ΑΕΚ ή από τον τρίτο ή τον τέταρτο της βαθμολογίας, τότε παίρνει εισιτήριο και ο πέμπτος του πρωταθλήματος.

Αν τώρα ο Κυπελλούχος, έχει τερματίσει στο πρωτάθλημα από την τέταρτη θέση και κάτω, τότε παίρνει και το καλό εισιτήριο για το Europa League. Αν όμως, το Κύπελλο κατακτηθεί από τον πρώτο ή τον δεύτερο της βαθμολογίας, τότε το καλό εισιτήριο πηγαίνει στον τρίτο αυτής και αυτόματα ο πέμπτος, όπως προείπαμε μπαίνει στα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Ωστόσο, την στιγμή αυτή, υπάρχει το ενδεχόμενο το Κύπελλο να το κατακτήσει κι ένας εκ των Πανιώνιου, Αστέρα, Λαμίας, ομάδες που δεν θα βρεθούν στην πρώτη πεντάδα. Αν αυτό συμβεί, όποια εξ αυτών των ομάδων πάρει το Κύπελλο, τότε θα βρεθεί αυτόματα στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League και η πέμπτη θέση του πρωταθλήματος δεν θα οδηγεί στην Ευρώπη.

Οι στόχοι κάθε ομάδας για την Ευρώπη:

Ολυμπιακός, ΑΕΚ: Δεύτερη θέση και προκριματικά Champions League.

Ατρόμητος: Κατάκτηση Κυπέλλου ή τρίτη θέση και να μην κατακτήσει το Κύπελλο μία εκ των Πανιώνιου, Αστέρα και Λαμίας για να πάρει το καλό εισιτήριο του Europa League.

Άρης, Παναθηναϊκός*, Παναιτωλικός, Ξάνθη: Πέμπτη θέση και να μην κατακτήσει το Κύπελλο μία εκ των Πανιώνιου, Αστέρα και Λαμίας για να πάρουν ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Πανιώνιος, Αστέρας, Λαμία: Να κατακτήσουν το Κύπελλο για να βρεθούν στο Europa League.

*(Ο Παναθηναϊκός θέλει την πέμπτη θέση και την έξοδο στην Ευρώπη ώστε να σβήσει τον ένα χρόνο τιμωρίας που του έχει επιβληθεί από την UEFA και σε αυτή την περίπτωση τότε ο έκτος, εφόσον δεν έχει πάρει το Κύπελλο κάποιος εκ των Πανιώνιου, Αστέρα, Λαμίας, θα πάρει το τελευταίο εισιτήριο για το Europa League).

Νίκος Μαρούδας

Πηγή: gazzetta.gr

 

Διαβάστηκε 399 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.