Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019 18:19

ΟΠΕΚΑ – Επίδομα παιδιού: Πότε καταβάλλεται η πρώτη δόση για το 2019

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ολόκληρη η διαδικασία

Έως το τέλος Φεβρουαρίου αναμένεται να ενεργοποιηθεί από τον ΟΠΕΚΑ η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για επίδομα παιδιού.

Υπενθυμίζεται ότι, σε αναμονή της επαναλειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υποβολή αιτήσεων, οι -πρώτοι- δικαιούχοι που θα πληρωθούν είναι όσοι είχαν κάνει αίτηση μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

Η υποβολή των νέων αιτήσεων για το επίδομα παιδιού θα πρέπει να γίνει από όλους τους δικαιούχους εκ νέου και θα βασιστεί στο εισόδημα που δηλώθηκε στις φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν το 2018 (με βάση τα εισοδήματα του 2017), αφού η πλατφόρμα θα ανοίξει πριν την υποβολή των νέων δηλώσεων.

Ωστόσο μόλις υποβληθούν οι νέες φορολογικές δηλώσεις του 2019, με τα εισοδήματα του 2018, και το Α21 μέσω του TAXISnet θα γίνει συμψηφισμός στα ποσά που έλαβαν για το πρώτο δίμηνο του 2019 και είτε θα επιστρέψουν είτε θα λάβουν την ανάλογη διαφορά επιδόματος, ανάλογα με το εισόδημα του προηγούμενου έτους.

ΠΗΓΗ

Διαβάστηκε 552 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.