Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019 18:12

Η ιατρός Σοφία Ανδρίκουλα υποψήφια Δήμαρχος Αμφιλοχίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ανοιχτή επιστολή στους δημότες εξέδωσε η υποψήφια δήμαρχος Αμφιλοχίας Σοφία Ανδρίκουλα, δημοτική σύμβουλος μέχρι σήμερα με την παράταξη του Γ. Πρεβεζάνου.

«Συνδημότισσες και Συνδημότες,

Φίλες και Φίλοι,

Η «Ανεξάρτητη Κίνηση Βαλτινών» με αισιοδοξία και θέληση για προσφορά στον τόπο συνεχίζει έναν αγώνα, που ξεκίνησε από το 2010, και ελπίζει με τη δύναμη της γνώσης των υποψηφίων μας, την υποστήριξη των φίλων μας και την ένθερμη αποδοχή από πάμπολλους συνδημότες μας, να τον ολοκληρώσει με επιτυχία σε αυτή τη νέα εκλογική αναμέτρηση.

Βλέποντας πραγματικά μια στασιμότητα σε έργα, που είχαν προγραμματιστεί από πριν, αδιέξοδα που δημιουργήθηκαν από λάθος χειρισμούς, λάθος επιλογές ή πολιτικές σκοπιμότητες και κυρίως βλέποντας την έλλειψη προγραμματισμού νέων πρωτοβουλιών για έργα ανάπτυξης και υποδομών μπαίνουμε ξανά μπροστά στη χάραξη νέων δρόμων για το μέλλον αυτού του τόπου, για την ανάπτυξη του Δήμου Αμφιλοχίας.

Με ένα ελπιδοφόρο σχέδιο ανάπτυξης και προόδου, φιλοδοξούµε να αφήσουµε το δικό µας θετικό αποτύπωµα στα πράγµατα και διεκδικούµε για τον συνδυασµό µας τον τίτλο της συγκροτηµένης, µε βαθιά αίσθηση καθήκοντος και υπευθυνότητας, ομάδας.

Μιας ομάδας, που αποτελείται από στελέχη της αυτοδιοίκησης στην περιοχή μας, αλλά και από πολλά νέα άτομα που έχουν τη γνώση, την όρεξη για δουλειά και προσφορά.

Προσωπικά υπηρετώ από θέσεις ευθύνης το θεσµό επί 9 χρόνια και έτσι σήµερα ο κάθε δηµότης είναι σε θέση να αξιολογήσει το χαρακτήρα και την προσφορά μου, όπως επίσης να κρίνει και τη συμμετοχή μου επί 10ετίας σε συλλόγους, τόσο πολιτιστικούς όσο και αθλητικούς της περιοχής μας.Πάντοτε, ενεργούσα χωρίς κοµµατικές, κοινωνικές ή επαγγελµατικέςταµπέλες. Με ενδιέφερε ο άνθρωπος και όχι η ιδιότητά του. Πορεύτηκα µέσα στο κόσµο, κοιτάζοντάς τον στα µάτια και απλώνοντάς του το χέρι.

Με έχετε γνωρίσει και µε ξέρετε καλά τόσα χρόνια, για αυτό και με τιμάτε με την πρώτη θέση συμβούλου στον συνδυασμό μας. Με αυτή την παρακαταθήκη απευθύνοµαι προς όλους τους δηµότες µας έχοντας το δικαίωµα να τεθώ στη κρίση τους υπό άλλη ιδιότητα αυτή τη φορά, της υποψήφιας Δηµάρχου.
ΕκλεγόµενηΔήµαρχος, θα προσφέρω στην αυτοδιοίκηση τη διαφορετική µατιά της γυναίκας, που προσεγγίζει τα πράγµατα µε ευαισθησία αλλά και αποφασιστικότητα, µε νεωτερικό πνεύµα αλλά και σαφή αντίληψη του µέτρου, µε ορµή και δυναµισµό αλλά και πλήρη συναίσθηση ευθύνης.
Το δηµοτικό µας πρόγραµµαπεριλαµβάνει µέτρα και δράσεις µε άξονα τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Πρωταρχική επιδίωξή µας είναι η ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών και δηµοτικώνδιαµερισµάτων του Δήµου, η δίκαιη κατανοµή πόρων και η ανάδειξη των χαρακτηριστικών και της ιδιαίτερης φυσιογνωµίαςκάθε γειτονιάς.

Ο δηµοτικόςφωτισµός, η δηµοτική οδοποιία, οι βελτιώσεις αγροτικών δρόµων, ο καλλωπισµός των χώρων πλατειών και των χώρων άθλησης θα είναι, µεταξύ των άλλων, στην ηµερήσια διάταξη του ενδιαφέροντός µας. Δεσµευόµαστε στην εκπόνηση ξεχωριστών σχεδίων ανάπτυξης για κάθε δηµοτικό διαµέρισµα, ώστε κανείς κάτοικος των περιοχών αυτών, να αισθάνεται ότι δεν τον καλύπτει ισότιµα και ειλικρινά, η µέριµνα της νέας δηµοτικής Αρχής.

Θα αξιοποιήσουμε τα εργαλεία, που δίνει ο Κλεισθένης, κυρίως για τη λειτουργία επιτροπών διαβούλευσης και λαϊκών συνελεύσεων, καθώς πρόκειται για χρήσιµα µέσα έκφρασης των απόψεων των δηµοτών πάνω σε διάφορα θέµατα.

Δεν υποστηρίζω το µοντέλο διοίκησης, σύµφωνα µε το οποίο τα πάντα αρχίζουν και τελειώνουν στο Δήµαρχο, όπως γίνεται σήμερα. Ειλικρινά, θα θεωρήσω τον εαυτό µου επιτυχηµένη Δήµαρχο αν µπορέσουµε να φτάσουµε στο σηµείο εγώ απλώς να συντονίζω τις πρωτοβουλίες και δράσεις των συνεργατών µου, υπηρεσιακών και αιρετών, µέσα σε ένα προγραµµατικό πλαίσιο που έχει τεθεί.

Η πρώτη υπηρεσία του Δήµου που θα ενισχυθεί και θα αναδιοργανωθεί θα είναι αυτή που έχει επιφορτιστεί µε τον τοµέα των αναπτυξιακών προγραµµάτων. Λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, θα διερευνηθεί κάθε δυνατότητα άντλησης χρηματοδοτήσεων από ευρωπαϊκά προγράμματα. Οι κύριοι πυλώνες ανάπτυξης του Δήμου μας, ο τομέας της αγροκτηνοτροφίαςκαι του τουρισµού, θα προσεχθούν ιδιαίτερα. Θα κληθούν άνθρωποι του χώρου να προσφέρουν την τεχνογνωσία τους, ενώ θα τους ζητηθεί να αναλάβουν επιπλέον αυτοτελείς δράσεις, υποστηρικτικές των ενεργειών του Δήµου, ώστε να µεγεθυνθεί η δύναµη επιρροής µας στα κέντρα αποφάσεων.

Το σύστημα της απλής αναλογικής στις επερχόμενες εκλογές εισάγει ένα στοιχείο αβεβαιότητας στην αποτελεσματικότητα λειτουργίας του Δήμου, αφού αποσυνδέει την εκλογή του Δημάρχου από την εκλογή μιας υποστηρικτικής προς αυτόν πλειοψηφίας συμβούλων προερχόμενων από την παράταξή του.Παρά τις σοβαρές επιφυλάξεις µου για σκοπιµότητα του µέτρου και επειδή ποτέ δεν υιοθέτησα το µοντέλο του Δηµάρχου απόλυτου άρχοντα, τώρα είναι η ώρα να δείξουµε όλοι µας αν µπορούµε να είµαστεώριµοι και υπεύθυνοι, διαχειριζόµενοι τους προσωπικούς µας εγωισµούς.

Είναι, λοιπόν, στο χέρι των συνδηµοτών µαςνα δώσουν τα ανάλογα µηνύµατα με την ψήφο τους, αλλά και στην ευθύνη των συµβούλων που θα εκλεγούν, να επιδείξουν πνεύµα ωριµότητας, αν θέλουµε τελικά να βαδίσουµε στο δρόµο της λογικής και της συναίνεσης.Εµείς, πάντως, θα λειτουργήσουµε συνεργατικά µε τις άλλες δηµοτικές οµάδες και πρόσωπα, κάτι που το αποδείξαμε 9 χρόνια τώρα.

Το στοίχημα είναι μεγάλο…έχουμε όμως την εμπειρία των προηγούμενων ετών. Και ο κόσµος θα διακρίνει µέσα από τις ενέργειές µας, την αλήθεια και σοβαρότητα των δεσµεύσεων, που αναλαµβάνουµε.

ΜΑΖΙ μπορούμε να κερδίσουμε. Για να διαμορφώσουμε έναν Δήμο που μας αξίζει. Το χρωστάμε στον τόπο μας, το οφείλουμε στα παιδιά μας. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου δείχνετε και υπόσχομαι να την ανταποδώσω με ευθύνη και συνέπεια.

Με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό
Σοφία Ι. Ανδρίκουλα
Υποψήφια Δήμαρχος Αμφιλοχίας

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
– Γεννήθηκε στην Αμφιλοχία. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ως υπότροφος του Ιδρύματος Λάτση. Ειδικεύτηκε στην Ορθοπαιδική Χειρουργική και Τραυματιολογία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο RoyalNationalOrthopaedicHospital του Λονδίνου στην Επανορθωτική Χειρουργική ισχίου, στο NuffieldOrthopaedicCentre της Οξφόρδης ειδικευόμενη στην Παιδοορθοπαιδική και στο τμήμα Αθλητικών Κακώσεων του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών στις αθλητικές κακώσεις. Κατέχει το δίπλωμα ιατρικού βελονισμού του Διεθνούς Μετεκπαιδευτικού Κέντρου Ιατρικού Βελονισμού AcuScience. Είναι υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με θέμα: Αστάθεια επιγονατίδας και ανάλυση βάδισης. Έχει κάνει 50 ανακοινώσεις σε διεθνή και Ελληνικά επιστημονικά συνέδρια, 5 δημοσιεύσεις ερευνητικών εργασιών σε ξένα περιοδικά και 1 κεφάλαιο σε βιβλίο. Δίδαξε στο ΙΕΚ Ιωαννίνων στο τμήμα Προσχολής Αγωγής ατόμων με ειδικές ανάγκες (2000-2001) και στο τμήμα ΕΚΑΒ (2001-2004).
– Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Αμφιλοχία από το 2006.
– Υποψήφια μεταπτυχιακού τίτλου: Πολιτική Υγείας και Σχεδιασμός Υπηρεσιών Υγείας στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης, Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (2016-2019).
– Μιλάει άριστα Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά.
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
– Από 1/1/2011 έως σήμερα είναι δημοτική σύμβουλος μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Αμφιλοχίας (πρώτη σε σταυρούς και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις – 7/11/2010 και 18/5/2014).
Έχει διατελέσει:
• Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (2012- 2014, 2017-σήμερα)
• Μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δήμου (2012- 2014)
• Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου (2014-2017)
• Μέλος ΚΕΚΑΔΑ (2017-2019)

– Υποψήφια βουλευτής Ν.Δ. Ν. Αιτωλ/νίας στις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου 2015 και του Σεπτεμβρίου 2015
– Μέλος της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Ν.Δ.
-Μέλος της Γραμματείας των Επιστημονικών Φορέων Ν.Δ.

agriniopress.gr

 

Διαβάστηκε 868 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/