Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019 17:51

Tην έδρα της Γεωπονικής στο Μεσολόγγι ζητά η «Συντονιστική Επιτροπή»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Επιστολή στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου απέστειλε η Συντονιστική Επιτροπή Αυτονόμησης του ΤΕΙ Μεσολογγίου ζητώντας του την επίσπευση των διαδικασιών ίδρυσης της Γεωπονικής Σχολής και φυσικά την δημιουργία της έδρας της στο Μεσολόγγι. Και βέβαια θεωρούν επιτακτική ανάγκη την διατήρηση και αναβάθμιση των υφιστάμενων τμημάτων.

Πιο συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:

Κύριε Υπουργέ

Οι ευγενικοί Μεσολογγίτες κατέχονται από έντονη ανησυχία και αγωνία για την καθυστέρηση ίδρυσης της Πανεπιστημιακής Σχολής με πολλά βιώσιμα τμήματα, όπως επανειλημμένα έχει εξαγγελθεί.

Τελευταία διάφορα δημοσιεύματα για πιθανή ίδρυση της Σχολής σε άλλη πόλη, δημιουργούν αισθήματα επανάληψης της αδικίας και αγανάκτησης. Την ώρα που σε άλλες πόλεις, χωρίς ιστορία Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και χωρίς ανάλογες υποδομές, ιδρύθηκαν δύο Σχολές και πολλά τμήματα, όπως Άρτα και Ψαχνά.

Στην πόλη μας με ιστορία Ανώτατης Παιδείας, με μεγάλες κτιριακές εγκαταστάσεις και υποδομές, κινδυνεύει η ίδρυση μιας σχολής.

Κινδυνεύει η αποκατάσταση μέρους μιας αδικίας με το σχέδιο ΑΘΗΝΑ, που ζημίωσε μόνο τα ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Όμως παρ’ όλη την αδικία, λειτουργούν δύο σχολές βιώσιμες και ελκυστικές, οι οποίες πρέπει να παραμείνουν στην πόλη μας, αφού ανωτατοποιηθούν.

Είναι φανερό ότι η ιστορία, το δίκαιο, η αξιοκρατία και το συμφέρον της πολιτείας, επιτάσσουν η Σχολή ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ και ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, πρέπει έχει έδρα το φυσικό της χώρο όπου υπάρχουν πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα όπως:

  1. Το μεγαλύτερο θαλάσσιο μέτωπο της Δυτικής και όχι μόνο, Ελλάδος.
  2. Τη μεγαλύτερη παραγωγή αγροτικών προϊόντων της ευρύτερης περιοχής.
  3. Η προσφορά της πόλης μας μεγάλων περιουσιακών στοιχείων μεγάλης αξίας, όπως σύγχρονα κτίρια και οικοπεδικές εκτάσεις 800 στρεμμάτων πλησίον της λιμνοθάλασσας.
  4. Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου έχει την μεγαλύτερη παραγωγή ελιάς Καλαμών στην Ελλάδα και 4 Brand Name πλουτοπαραγωγικές πηγές.

Η ιστορική πόλη μας δεν διεκδικεί από άλλες πόλεις. Ζητάει από την πολιτεία να της δώσει μέρος από αυτά που έχασε. Δεν δέχεται άλλη αδικία και παλαιοκομματικές και πελατειακές λογικές που κατέστρεψαν τη χώρα μας. Αυτές πρέπει να κτυπηθούν.

Πιστεύουμε ότι η ακεραιότητά Σας, η πίστη Σας στο δίκαιο, η προσωπική Σας διαπίστωση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και υποδομών που έχει η πόλη μας, επιτρέπουν να έχουμε τη βεβαιότητα ίδρυσης της Σχολής, Ερευνητικού Κέντρου και Ανωτατοποίηση των υπαρχόντων ιστορικών σχολών.

Παρακαλούμε και ζητάμε να δώσετε τέλος στην παραπληροφόρηση, ιδρύοντας τη νέα σχολή με τμήματα που να λειτουργήσουν το σχολικό έτος 2019-2020.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε ευχάριστα νέα.

Σας ευχαριστούμε!

Ι.Π. Μεσολογγίου 12/02/2019

Με τιμή

Λάμπρος Φλώρος

Σταμάτης Κατσαβός

Σωκράτης Στέλιος

Γεώργιος Κουτσοσπύρος

aixmi-news.gr

 

Διαβάστηκε 386 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.