Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019 14:19

Τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία και ο ρόλος της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Διήμερο επιστημονικό συνέδριο από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία διοργανώνουν διήμερο επιστημονικό συνέδριο με θέμα: «Σύγχρονες Προσεγγίσεις στην Κοινωνική Ένταξη και Συμμετοχή των Ατόμων με Αναπηρία στην Κοινωνία - Η Διεθνής Σύμβαση του Ο.Η.Ε. για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία και ο ρόλος της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης». Το συνέδριο θα διεξαχθεί στο Ξενοδοχείο Αstir (Αγίου Ανδρέου 16, Πάτρα) το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17  Φεβρουαρίου 2019, με ώρα έναρξης στις 10:00 π.μ.

Έχουν κληθεί να συμμετέχουν μέλη του Γενικού Συμβουλίου της Ε.Σ.Α.μεΑ., ειδικοί επιστήμονες γνώστες των θεμάτων αναπηρίας και η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ Βαθμού. Σκοπός του επιστημονικού συνεδρίου, είναι η διαβούλευση για τη διαμόρφωση των συνθηκών ένταξης των Ατόμων με Αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους στις τοπικές κοινωνίες.

Η έναρξη του συνεδρίου θα  πλαισιωθεί από ανοικτή ομάδα εργασίας στην οποία θα αναπτυχθούν εισηγήσεις και ομιλίες για τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, τη  Διεθνή Σύμβαση του ΟΗΕ, τον ρόλο της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τη συμβολή του ΕΣΠΑ, τη συνεισφορά των φορέων του αναπηρικού κινήματος και των φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών.

Στις κλειστές ομάδες εργασίας (Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, 15:00-20:00 & Κυριακή 09:00-13:00), η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της Ε.Σ.Α.μεΑ., σε κοινή ομάδα εργασίας θα εξετάσουν τους σκοπούς και το περιεχόμενο της Διεθνούς Σύμβασης του Ο.Η.Ε. για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και πώς μπορεί να αξιοποιηθεί ως εργαλείο για την οριζόντια εφαρμογή πολιτικών μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Οι εγγραφές για τη συμμετοχή στο συνέδριο θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019, κατά τις ώρες 09:00π.μ. - 10:00 π.μ..

Διαβάστηκε 424 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.