Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  7:40 πμ
 
wm small
Σάββατο, 09 Φεβρουαρίου 2019 10:40

«Φτιάξε την πόλη σου»: Ένα πρότυπο online καταγραφέα προβλημάτων που πρέπει στο Αγρίνιο να αξιοποιήσουμε

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Του Λίνου Υφαντή,

Πολλές φορές υπάρχει το ερώτημα, αν  η διευθέτηση ζημιών σε μια πόλη μέσω τηλεφωνημάτων χωρίς συγκεντρωτική καταγραφή διευθετούνται γρήγορα. Πολύ περισσότερο εάν τα site και η ημερήσια διάταξη των δημοτικών συμβουλίων  βομβαρδίζονται από φωτογραφίες ή καταγγελίες προβλημάτων που λιμνάζουν.

Στις περιπτώσεις αυτές οι λύσεις πρέπει να είναι μόνιμες τόσο στην ιεράρχηση, όσο στην καταγραφή των ζητημάτων. Μία από αυτή είναι η πολύ ενδιαφέρουσα εφαρμογή «Φτιάξε την πόλη σου» ή αλλιώς https://fix-your-city.today. Πρόκειται για μια φόρμα υποβολής ενός προβλήματος όπως π.χ. μια καμμένη λάμπα, με σήμανση πάνω στο χάρτη με συντεταγμένες κτλ, Όπως μπορείτε να δείτε στην εικόνα, αναγράφεται η κατηγορία του προβλήματος ( π.χ Δημοτικός φωτισμός), η περιοχή, το ονοματεπώνυμο του πολίτη που αναφέρει τη ζημιά και με κόκκινα γράμματα η κατάσταση διευθέτησης του προβλήματος. Εν προκειμένω το πρόβλημα που εμφανίζεται στο Δήμο Πατρέων είναι σε κατάσταση γνωστοποίησης.

Το  fix-your-city.today βέβαια  παραδέχεται ότι «Οι Δήμοι είναι ευρέως γνωστό πως παρά την διάθεση για την άμεση επίλυση των προβλημάτων που αφορούν τις μεγάλες εκτάσεις που οριοθετούν την περιοχή τους πρέπει να αντιμετωπίσουν και το φαινόμενο πλέον των περιορισμένων πόρων που «χτυπάει» σε έκλειψη προσωπικού. υλικών και μοιραία χρόνου για την άμεση επίλυση αυτών».

Παρόλα αυτά όμως η χρήση αυτού του εργαλείου η ενός παρόμοιου αποκλειστικά για το Δήμο Αγρινίου, αν αποφασίσει το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο  με ευρεία πλειοψηφία και συναίνεση,   θα διευθετήσει μια σειρά από προηγούμενα ζητήματα όπως:

-Τέλος ο πόλεμος εντυπώσεων για μεμονωμένες περιπτώσεις. Εποικοδομητική και αυστηρή κριτική όταν δημόσια εμφανίζεται συγκεντρωτική εικόνα κωλυσιεργίας. Τότε θα υπάρχει ουσία.

-Εστίαση της αυτοδιοικητικής ατζέντας και του δημόσιου λόγου σε πιο ουσιώδη ζητήματα, όπως χρηματοδοτήσεις μεγάλων έργων, υλοποίηση κομβικών πολιτιστικών δράσεων κ.α.

Ας πάρουμε μια απόφαση λοιπόν να κάνουμε πιο ουσιαστική την καθημερινότητα μας.

Στην παρακάτω εικόνα υπάρχουν μερικές κατηγορίες προβλημάτων. Χαλασμένο φωτιστικό σώμα, λακούβες σε Δήμο, Περιβάλλον και Πράσινο, κλάδεμα/κοπή δέντρων κοινόχρηστων χώρων, εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, αδέσποτα ζώα συντροφιάς, καθαριότητα και ανακύκλωση είναι μερικά από αυτά:

Δείτε τη φόρμα υποβολής:

 agrinionews.gr
 
Διαβάστηκε 2157 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.