Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:47 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2019 17:56

Εκπαιδευτική επίσκεψη του ΔΙΕΚ Μεσολογγίου στη Βεργίνα και τη Θεσσαλονίκη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Περίπου 35 σπουδαστές των ειδικοτήτων "Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων" και "Τεχνικός Συντήρησης Έργων Τέχνης και Αρχαιοτήτων" του Δημόσιου ΙΕΚ Μεσολογγίου, πραγματοποίησαν διήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη (27 και 28 Ιανουαρίου 2019) στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Βεργίνας και στη συνέχεια σε χώρους στη Θεσσαλονίκη.

Με τις εκπαιδευτικές επισκέψεις που σχεδιάζει και υλοποιεί το ΔΙΕΚ Μεσολογγίου και φυσικά τη διάθεση συμμετοχής που δείχνουν οι σπουδαστές (παρόλη την οικονομική επιβάρυνση των ιδίων λόγω έλλειψης χρηματοδότησης), τους δίνει την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, στα αντικείμενα της Ιστορίας της Τέχνης και της Φύλαξης αρχαιολογικού χώρου, ενεργητικά και μέσω της βιωματικής εμπλοκής τους στις διαδικασίες της κατάρτισης.

Επίσης το ΔΙΕΚ Μεσολογγίου, μέσα από αυτές τις επισκέψεις, εκπληρώνει από τους βασικούς στόχους του, ώστε να εμπλέκει τους σπουδαστές όλων των ειδικοτήτων με το μελλοντικό τους εργασιακό περιβάλλον.

Τους καταρτιζόμενους συνόδευσαν και καθοδήγησαν στα διδακτικά τους αντικείμενα οι εκπαιδευτές των ειδικοτήτων Θωμάς Μαφρέδας, Νεκταρία Ραβασοπούλου και Ιωάννης Σουλές. Στην επίσκεψη συμμετείχε και ο Διευθυντής του Δ.ΙΕΚ Ιωάννης Χατζής.

Ευτυχώς, οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές και η λιακάδα και τις δύο ημέρες ήταν σύμμαχος στην επιτυχία της εκδρομής.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε εκτός από την επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και το εξαιρετικό μουσείο της Βεργίνας, επίσκεψη στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης και στα εργαστήρια συντήρησης που λειτουργούν στο χώρο του Μουσείου, στη Ροτόντα, το Λευκό Πύργο, τα Κάστρα και το ναό του Αγίου Δημητρίου.

Θερμές ευχαριστίες αρχικά οφείλουμε, σε όλο το φυλακτικό προσωπικό όλων των χώρων, για το ενδιαφέρον τους να συζητήσουν με τους μελλοντικούς συναδέλφους τους και να απαντήσουν σε ερωτήσεις τους. Επίσης, στο προσωπικό των εργαστηρίων συντήρησης του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού όχι μόνο για την εξαιρετική ξενάγηση και τις εμπειρίες που μετέφεραν από την πολυετή του υπηρεσία στους χώρους εργασίας τους, αλλά και για τη φιλικότητα και αμεσότητα με την οποία προσέγγισαν τους εκπαιδευομένους.

Επίσης, ευχαριστούμε θερμά την ξεναγό κα Χρύσα Βελκούδη για τη λεπτομερή ξενάγηση σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και στα Μουσεία, που συνόδευσε την ομάδα και τις δύο ημέρες.

Τέλος ευχαριστούμε τη Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, του Υπουργείου Πολιτισμού, για τη θετική ανταπόκριση ώστε να δοθούν οι απαραίτητες άδειες πρόσβασης αλλά και για τη βοήθεια στην επικοινωνία με τους υπεύθυνους των χώρων.

Διαβάστηκε 735 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.