Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2019 15:25

Περιφέρεια: Θετικό το ξεκίνημα των ηλεκτρονικών ραντεβού στην Διεύθυνση Μεταφορών Αχαΐας – Ενδιαφέρον απ’ την Κεντρική Μακεδονία ν’ ακολουθήσει το ίδιο παράδειγμα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η ηλεκτρονική διαχείριση της χορήγησης των καρτών διέλευσης φορτηγών από το Λιμάνι της Πάτρας, τα μικτά κλιμάκια ελέγχου οχημάτων και τα ηλεκτρονικά ραντεβού που έχουν τεθεί σε εφαρμογή στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας αποτέλεσαν αντικείμενο της συνάντησης εργασίας που είχε σήμερα Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με εκπροσώπους των αυτοκινητιστών.

Στη διάρκεια της συνάντησης χαρακτηρίστηκε θετική η απόφαση του Περιφερειάρχη να κλείσει το Γραφείο Ελέγχου Διεθνών Μεταφορών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που λειτουργούσε στο Λιμάνι της Πάτρας, για την χορήγηση των καρτών διέλευσης.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην Ηλεκτρονική Εφαρμογή Διαχείρισης Ραντεβού που έχει ξεκινήσει στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας.

Η αποτίμηση από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του συστήματος είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική. Η πλειοψηφία των ημερήσιων ραντεβού κλείνονται ηλεκτρονικά, γεγονός που συμβάλει σημαντικά στην εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων, αλλά και στην καλύτερη οργάνωση της υπηρεσίας.

Ενδιαφέρον για την εφαρμογή των ηλεκτρονικών ραντεβού και την σχετική τεχνογνωσία επέδειξε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης που ζήτησε περαιτέρω ενημέρωση και στοιχεία για τη συγκεκριμένο σύστημα και την αποτελεσματικότητά του.

Υπενθυμίζεται ότι από την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019 παρέχεται η δυνατότητα στους συναλλασσόμενους να κλείνουν ηλεκτρονικά τα ραντεβού τους με τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Αχαΐας, στη διεύθυνση rdv.pde.gov.gr.

Παράλληλα ισχύει και ο παραδοσιακός τρόπος εξυπηρέτησης του κοινού, προηγούνται όμως τα ραντεβού, τα οποία μπορούν να κλείνονται από μία ημέρα έως δύο εβδομάδες νωρίτερα.

Επιπλέον, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδα στο πλαίσιο της διαρκούς διαβούλευσης με τον πολίτη, ενεργοποίησε την ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. στην οποία θα υποβάλλονται προς επεξεργασία, προτάσεις για τη βελτίωση της Ηλεκτρονικής Εφαρμογής Διαχείρισης Ραντεβού.

Ποιοι συμμετείχαν

Στη συνάντηση συμμετείχαν  η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Διονυσία Μαράτου, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Βασιλική Καραμπάτσου, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης Γεώργιος Παρασκευάς, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας (ΟΦΑΕ) Απόστολος Κενανίδης και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΦΙΧ Κεντρικής Ελλάδας, Δυτικής Στερεάς και Πελοποννήσου Αντώνης Νούλας.

 

Διαβάστηκε 426 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2019 16:57
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.