Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  9:57 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2019 15:17

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η Επιχειρηματική Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος TRACES στην Δυτική Ελλάδ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2019, η 1η διαδραστική επιχειρηματική συνάντηση στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου Traces από την Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) και το Επιμελητήριο Αχαΐας με παρουσία εκπροσώπων της Πολιτιστικής & Δημιουργικής Βιομηχανίας της Δυτικής Ελλάδας όπως Game Designers, Ραδιοφωνικούς Παραγωγούς, Μουσικούς και άτομα από τον χώρο της Μόδας και του Πατρινού Καρναβαλιού. Πιο συγκεκριμένα συμμετείχαν οι εξής εταιρίες: InterMediaKT, Liofyllo, Sinradio.gr, MeXOXO, Πλήρωμα Ενενήντα Τέσσερα, eNVy softworks, Enoworx, UP Web TV – University of Patras, Ορχήστρα Πνευστών «Πατρεύς».

Το έργο TRACES (TRansnational Accelerator for a Cultural and Creative EcoSystem) χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διασυνοριακής  Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα -Ιταλία 2014 – 2020 και εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 1 – Καινοτομία και Ανταγωνιστικότητα.

Επικεντρώνεται στις πολιτιστικές και δημιουργικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις (Cultural and Creative Micro and SMEs) στις περιοχές της Aπουλίας και της Δυτικής Ελλάδας και καλείται να αντιμετωπίσει την προώθηση της δημιουργικής επιχειρηματικότητας ως έναν σημαντικό παράγοντα ανταγωνιστικότητας σε όλους τους τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας. 

Πιο συγκεκριμένα, σκοπός των συναντήσεων είναι η διάγνωση των αναγκών και των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι Πολιτιστικές και Δημιουργικές ΜΜΕ ώστε να αναπτυχθούν υποστηρικτικές υπηρεσίες μέσω ενός εξειδικευμένου Διασυνοριακού Επιχειρηματικού Επιταχυντή (Accelerator) σε αντικείμενα όπως:

  • Μάρκετινγκ
  • Εργαλεία Χρηματοδότησης
  • Χρηματοοικονομικά θέματα
  • Διεθνοποίηση
  • Διαχείριση ανθρωπίνων πόρων
  • Ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων
  • Εσωτερική οργάνωση

Μέσω του έργου TRACES θα αναπτυχθεί μια ηλεκτρονική πλατφόρμα δημιουργικών υπηρεσιών, όπου οι δημιουργικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και την Ιταλία θα έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάσσουν τις υπηρεσίες τους. Θα δημιουργηθούν 10 Τοπικά Καλλιτεχνικά Εργαστήρια, 5 στην περιοχή της  Απουλίας και 5 στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας ως δημόσιος χώρος επαναχρησιμοποίησης σύμφωνα με το Μοντέλο Αστικών Εργαστηρίων της Απουλίας, με σκοπό την παροχή συνεργατικών υπηρεσιών. Επιπλέον, θα διοργανωθεί μια εμπορική δημιουργική έκθεση (biennal event) όπου δημιουργοί, επιχειρηματίες και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη θα συμμετάσχουν σε ένα δημιουργικό δίκτυο επαγγελματικών ταξιδιών μεταξύ της Απουλίας και της Ελλάδας.

Η 2η επιχειρηματική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της ΕΕΔΕ στην Πάτρα (Πλ. 28ης Οκτωβρίου – Πρώην Πλ. Πίνδου) την Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 19:00.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την ΕΕΔΕ κ. Ευαγγελία Ζαργάνα, patra@eede.gr, 2610 318573 και κ. Αθανάσιο Πολίτη, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλ. 210 2112000 (εσωτ. *410)

 

 

Διαβάστηκε 646 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.