Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2019 18:57

Mεγάλη διάκριση για το τμήμα μπουζουκιών του Ωδείου Σύγχρονης Τέχνης Αγρινίου στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μεγάλη διάκριση για το Ωδείο Σύγχρονης Τέχνης Αγρινίου , που συμμετείχε στον Β΄ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά την Κυριακή 3/2/19 και διοργανώθηκε από το περιοδικό «art & artmagazine» υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Συγκεκριμένα δύο βραβεία έλαβαν οι μαθητές του τμήματος μπουζουκιών του Ωδείου, που συμμετείχε στον διαγωνισμό με υπεύθυνο διδασκαλίας τον Νίκο Αράχωβα. Στον τελικό δύο μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό ατομικά στο μπουζούκι, απέσπασαν Πανελλήνια Βραβεία ανάμεσα σε 50 διαγωνιζόμενους σε όλα τα όργανα και σύνολα!

Ο Βασίλης Κολιώνης έλαβε το Γ’ Βραβείο, ο Ηλίας Ρούπας το Γ’ Βραβείο και ο Χάρης Ζάχος έπαινο μέσα σε ενθουσιώδες χειροκρότημα από το κοινό.

Oι μαθητές παρουσίασαν με επιτυχία ένα δύσκολο πρόγραμμα καλλιτεχνικά υψηλών απαιτήσεων το οποίο χάρισε συγκίνηση σε κοινό και κριτές.


Βασίλης Κολιώνης: «Caprice in Gm», συνθέτης Παναγιώτης Στεργίου, και ενότητα από το σόλο «Διπλοπενιές», συνθέτης Λάκης Καρνέζης.

Ηλίας Ρούπας: “Preludio”, συνθέτης Παναγιώτης Στεργίου και Χάρης Ζάχος:«Αφιέρωμα στο Γιώργο Ζαμπέτα» (Μάλιστα Κύριε/ Ο πενηντάρης/ Κοντά στα ξημερώματα /Παιχνίδια στην ακρογιαλιά) συνθέτης Γιώργος Ζαμπέτας.

Στο τέλος οι μαθητές καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους, μεταξύ των οποίων ήταν και κορυφαίοι Έλληνες δημιουργοί.

Ο κορυφαίος Έλληνας Μουσικοσυνθέτης Γιώργος Χατζηνάσιος, ο διεθνούς φήμης solist του κλαρίνου Βασίλης Σαλέας, ο γνωστός Μουσικοσυνθέτης Γιώργος Μουκίδης, ο δημοτικός τραγουδιστής Παναγιώτης Λάλεζας, ο Αρχιμουσικός της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργος Αραβίδης οι οποίοι τιμήθηκαν στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την προσφορά τους στην Τέχνη και τον Πολιτισμό, ενώ έκαναν και την απονομή των βραβείων.

Συνοδοί της αποστολής ήταν οι Σπύρος Κορδάτος και Νίκος Βελής οι οποίοι εμψύχωναν τους μαθητές σε όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού.

agriniopress.gr

 

Διαβάστηκε 1056 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.