Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  6:25 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2019 18:35

Φωτάκης: Αν θέλουμε να είμαστε στον Πανεπιστημιακό Χάρτη ως περιοχή αύριο, πρέπει Αγρίνιο και Μεσολόγγι να διεκδικήσουν ένα αυτόνομο Πανεπιστήμι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ενόσω τελούνται τεκτονικές αλλαγές στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, θολό και αδιευκρίνιστο παραμένει το τοπίο σχετικά και με τα Πανεπιστημιακά τμήματα του Αγρινίου. Αδιευκρίνιστο, κατά πόσο επηρεάζουν οι φημολογούμενες αλλαγές περί συγχωνεύσεων, καταργήσεων τμημάτων ΤΕΙ και τμημάτων Πανεπιστημίων.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ακουστεί από επίσημα χείλη καμία ενεργούμενη κατεύθυνση παρά σκόρπιες και αποσπασματικές πολιτικές επιλογές που τοποθετούνται στη σφαίρα της πολιτικής ιδιοτέλειας.

Εγείρονται σειρά θεμάτων, για το Αγρίνιο όμως παραμένει αδιαπραγμάτευτο το θέμα της διατήρησης και αύξησης των Πανεπιστημιακών τμημάτων. Η συγχώνευση των τμημάτων του Αγρινίου και η ίδρυση με τα τμήματα του πρωην ΤΕΙ Μεσολογγίου σε ένα ανεξάρτητο Πανεπιστημιακό ίδρυμα πιθανολογώ δίνει οριστική λύση στο μείζον αυτό ζήτημα.

Αν θέλουμε να είμαστε στον Πανεπιστημιακό Χάρτη ως περιοχή αύριο, πρέπει Αγρίνιο και Μεσολόγγι να διεκδικήσουν ένα αυτόνομο Πανεπιστήμιο.

απο τον προσωπικό λογαριασμό facebook του κου Φωτάκη

Διαβάστηκε 1679 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.