Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2019 18:33

Η έδρα του Τμήματος Γεωπονικής να είναι στο Μεσολόγγι ζητά ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Παρέμβαση στις διεργασίες για το νέο ακαδημαϊκό χάρτη στην Αιτωλοακαρνανία  επιχειρεί να κάνει ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου.

Με επιστολή του στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου ζητά από το Υπουργείο Παιδείας «να εντάξει στο νομοσχέδιο την υπόσχεση – δέσμευση του Πρωθυπουργού για ίδρυση Τμήματος Γεωπονικής, με έδρα   στο Μεσολόγγι . Επιπλέον ζητά να παραμείνουν τα υπάρχοντα Τμήματα στο ΤΕΙ Μεσολογγίου.  Η επιστολή:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Ένα από τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν επί σειρά ετών το νομό Αιτωλοακαρνανίας και  κυρίως τους δημότες Ι.Π. Μεσολογγίου είναι αυτό της μη αξιοποίησης των σύγχρονων εγκαταστάσεων και υποδομών του Τεχνολογικού και Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Μεσολογγίου, για τη φιλοξενία μεγαλύτερου αριθμού σχολών και τμημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, το ΤΕΙ μας έχει δεχτεί  από το 2012 κι έπειτα μεγάλο πλήγμα, εξαιτίας του σχεδίου «Αθηνά». Αναλυτικότερα, η προσχώρηση του ΤΕΙ Μεσολογγίου στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας είχε ως αποτέλεσμα την αποστέρηση της αυτοδιοίκησης του ΤΕΙ Μεσολογγίου και την γενικότερη υποβάθμιση του. Η μεταφορά τμημάτων σε πόλεις που δε διαθέτουν τις απαραίτητες υποδομές, η διαρκής απαξίωση του, η αποψίλωσή του από εκπαιδευτικό προσωπικό, η μείωση του αριθμού των εστιών για τη φιλοξενία οικονομικά αδύναμων φοιτητών, είναι μόνο μερικές από τις ενέργειες που έχουν οδηγήσει στην υποβάθμιση αυτή, παρόλο που το ΤΕΙ διαθέτει σύγχρονες ιδιόκτητες κτιριακές υποδομές που μπορούν να φιλοξενήσουν αρκετές σχολές, συμπεριλαμβανομένης και της Γεωπονικής. Επιπρόσθετα, το ΤΕΙ διαθέτει 600 ιδιόκτητα στρέμματα, στα οποία υπάρχουν εκατοντάδες εκτάσεις με θερμοκήπια καθώς και άλλες εκτάσεις όπου θα μπορούσαν να δημιουργηθούν νέες υπερσύγχρονες υποδομές.

Από τα παραπάνω διαφαίνεται η συνεχιζόμενη αδικία που συντελείται σε βάρος τόσο του ΤΕΙ Μεσολογγίου, όσο και της πόλης μας, αφού στερούμαστε ενός βασικού πυλώνα ανάπτυξης και προόδου.

Ζητάμε, λοιπόν, από το Υπουργείο Παιδείας να εντάξει στο νομοσχέδιο την υπόσχεση – δέσμευση του Πρωθυπουργού για ίδρυση Τμήματος Γεωπονικής, με έδρα που θα πρέπει να βρίσκεται στο Μεσολόγγι, με στόχο τόσο να αξιοποιηθούν οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του ΤΕΙ, όσο και να γίνει καλύτερη εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών του νομού μας, ενός νομού που στηρίζεται στην πρωτογενή παραγωγή, μέσα από την επιστημονική κατάρτιση των νέων εκπαιδευόμενων. Επιπλέον ζητούμε να παραμείνουν τα υπάρχοντα Τμήματα στο ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Η κυβέρνηση έχει χρέος να διασφαλίσει τη δίκαιη κατανομή των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στη χώρα ενισχύοντας, παράλληλα, τη σύνδεση της επιχειρηματικότητας με τους επιστημονικούς φορείς με στόχο τη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών ανάπτυξης και για τις δύο πλευρές.

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 477 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.