Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2019 09:52

Τρία νέα γήπεδα στη Ναύπακτο και έργα βελτίωσης σε υφιστάμενους αθλητικούς χώρους

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού, λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης αθλητικών εγκαταστάσεων, ενέκρινε την το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας κατά την τελευταία του συνεδρίαση.

Πρόκειται για συνολικά τέσσερις αθλητικούς χώρους στο Δήμο Ναυπάκτου, εκ των οποίων τρία νέα γήπεδα και το γήπεδο καλαθοσφαίρισης στο Τρεχλό Καλαβρύτων.

«Η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων στις τοπικές κοινότητες καλύπτει ανάγκες των νέων μας για άθληση και συμβάλει στη βελτίωση ποιότητας ζωής. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με συνέπεια συνεχίζει τα έργα βελτίωσης και αναβάθμισης των αθλητικών δομών στους Δήμους της Περιφέρειας», ανέφερε ο Απόστολος Κατσιφάρας.

Ειδικότερα, δρομολογείται το έργο «Βελτίωση, Εκσυγχρονισμός και Κατασκευή Αθλητικών Εγκαταστάσεων Δήμου Ναυπακτίας», προϋπολογισμού 441.000 ευρώ. Στο πλαίσιο του έργου περιλαμβάνεται η κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων:

- στην Τοπική Κοινότητα Δάφνης θα κατασκευασθεί γήπεδο ποδοσφαίρου 5χ5 διαστάσεων 40χ20 μέτρων, προϋπολογισμού 38.500 ευρώ.

- στην Τοπική Κοινότητα Ξηροπηγάδου πρόκειται να κατασκευασθεί γήπεδο καλαθοσφαίρισης (μπάσκετ) 28χ15 μέτρων προϋπολογισμού ύψους 37.500 ευρώ.

- στην Τοπική Κοινότητα Πλατάνου  προβλέπεται να τοποθετηθεί ποδοσφαιρικός συνθετικός χλοοτάπητας στο γήπεδο ποδοσφαίρου 32,00mΧ62,00m, να γίνει εκ νέου κατασκευή μεταλλικής περίφραξης και τοποθέτηση δύο ιστών φωτισμού. Οι εργασίες που θα εκτελεστούν είναι συνολικού προϋπολογισμού 106.000 ευρώ.

- στην Τοπική Κοινότητα Περιθωρίου της Δημοτικής Ενότητας Χάλειας θα γίνουν έργα ύψους 24.000 ευρώ, καθώς προβλέπεται να κατασκευασθεί γήπεδο καλαθοσφαίρισης (μπάσκετ) 28x15 μέτρων.

Επίσης προβλέπεται η ανακατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων προϋπολογισμού 235.000 ευρώ με τοποθέτηση ποδοσφαιρικού συνθετικoύ χλοοτάπητα και νέο αποστραγγιστικό δίκτυο στο γήπεδο του Γαλατά διαστάσεων 100 Χ 60μ. Επιπλέον θα γίνει κατασκευή υδραυλικής υποδομής άρδευσης για τις ανάγκες δροσισμού του συνθετικού χλοοτάπητα κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Εξάλλου, στο γήπεδο καλαθοσφαίρισης της Τοπικής Κοινότητας Τρεχλού Δήμου Καλαβρύτων θα γίνει τοποθέτηση νέου αθλητικού δαπέδου μετά της υποδομής του συνολικού εμβαδού 480 μ2 και τοποθέτηση μικρού μήκους (15 μ. + 5 μ. περίπου) περίφραξης ύψους 3μ., με ενσωματωμένη πόρτα στη βόρεια πλευρά του γηπέδου, στο πλαίσιο του έργου «Προμήθεια και τοποθέτηση ακρυλικού ελαστοσυνθετικού δαπέδου και περίφραξης στο γήπεδο καλαθοσφαίρισης της Τοπικής Κοινότητας Τρεχλού» που είναι προϋπολογισμού 19.998,72 ευρώ.

 

Διαβάστηκε 376 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.