Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  8:13 πμ
 
wm small
Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2019 21:49

Αμυνα... Panetolikos Academy (pic)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα «καναρίνια» προωθούν φέτος πολλούς νεαρούς και στη Λαμία οι Μιχάι, Μαλής, Λιάβας, Τσιγγάρας συνυπήρξαν για πρώτη φορά στην ενδεκάδα 

Τα «δικά» του παιδιά εμπιστεύεται φέτος ο Παναιτωλικός και το εγχείρημα φαίνεται πως αποδίδει καρπούς. Από το καλοκαίρι στο Αγρίνιο έχουν κάνει στροφή σε παίκτες που προέρχονται από τις ακαδημίες τους και τουλάχιστον ανασταλτικά αποτυπώνεται πως φτιάχνουν ομάδα για πολλά χρόνια. 
Τον Ενέα Μιχάι δεν τον μάθαμε φέτος αλλά πέρσι, όμως ξεκίνησε τη σεζόν ως ένας εκ των δύο βασικών στόπερ, αν και ένας τραυματισμός τον άφησε πίσω. Πλέον είναι υγιής και ο 21χρονος επέστρεψε στο αρχικό σχήμα, όπου παρτενέρ του μπορεί να θεωρηθεί ο Αλέξανδρος Μαλής. Ο 22χρονος έκανε την περασμένη χρονιά το «αγροτικό» του στον Νέο Αμφίλοχο, ξεκίνησε στην «ιεραρχία» ως 4ος κεντρικός αμυντικός, όμως πια λογίζεται για «κολόνα». Ο μικρός άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και ήδη μετρά  13 συμμετοχές και ένα γκολ. 
Μπροστά τους ως «6αρι», αλλά και δεξιά τους σαν οπισθοφύλακα, έχουμε πολλές φορές δει τον Γιώργο Λιάβα. Από το καλοκαίρι «ψιθυρίζονταν»  πως υπάρχει εξαιρετικός πιτσιρικάς και οι «κυανοκίτρινοι» δεν... φοβήθηκαν από την ηλικία του και τον έριξαν – σταδιακά – στα βαθιά. Πριν καν τελειώσει το σχολείο (φέτος πάει 3η Λυκείου), έχει ήδη σε 13 συμμετοχές στη μεγάλη κατηγορίας και σταδιακά όχι μόνο παίρνει χρόνο συμμετοχής, αλλά αρχίζει να λογίζεται βασικός... 
Τελευταίος χρονικά που παίζει αρκετά είναι ο Αγγελος Τσιγγάρας, καθώς στη Λαμία ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός. Οπως ο Λιάβας έτσι και εκείνος έγινε επαγγελματίας το περασμένο καλοκαίρι και μέχρι την Κυριακή μετρούσε τέσσερις ολιγόλεπτες εμφανίσεις ως αλλαγή. Πλέον ο 19χρονος «κόφτης» έβγαλε και ολόκληρο παιχνίδι, ήταν καλός, πήρε τα... πάνω του και αυτόματα θέτει υποψηφιότητα για το μέλλον. 
Στη Λαμία μάλιστα για πρώτη φορά οι τέσσερις συνυπήρξαν στην ενδεκάδα, καθώς ο Μαλής πέρασε ως αλλαγή στο 74' (οι Μιχάι, Λιάβας, Τσιγγάρας είχαν ξεκινήσει) και έπαιξαν ταυτόχρονα για 21 λεπτά, μαζί με τις καθυστερήσεις. Μέχρι πρότινος την ίδια στιγμή στο γήπεδο υπήρχαν μέχρι τρεις, αφού πολλές φορές ο ένας αντικαταστούσε τον άλλον. Πια είναι πιθανό σύντομα να τους δούμε πλάι πλάι και στους πρώτους «11», αφού όλοι έχουν δυνατότητες και το κυριότερο, το μέλλον βρίσκεται μπροστά τους.  
 
*Σε παρένθεση οι φετινές τους συμμετοχές. 
 
gazzeta.gr
 
Διαβάστηκε 624 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.