Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2019 17:19

Στο Αγρίνιο τελικά η έδρα του ΦΟΔΣΑ στην Αιτωλοακαρνανία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Υπό την απειλή προστίμου ο δήμος Ναυπακτίας ανακάλεσε την απόφασή του για έδρα στο Μεσολόγγι

Λύση στο ζήτημα που είχε ανακύψει με την έδρα του ενιαίου ΦΟ.Δ.Σ.Α, που βάσει του νέου θεσμικού πλαισίου θα αντικαταστήσει τους τέσσερις Συνδέσμους Διαχείρισης των ΧΥΤΑ του νομού, δίνεται μέσω της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και του αρμοδίου Υπουργείου.

Το πρόβλημα είχε ανακύψει από το γεγονός ότι οι δήμοι Ναυπακτίας και Μεσολογγίου έλαβαν αποφάσεις για έδρα του νέου φορέα στο Μεσολόγγι… σε αντίθεση με υπόλοιπους δήμους της Αιτωλοακαρνανίας που προέκριναν ως έδρα του νέου φορέα το Αγρίνιο. Με το επιχείρημα πως τα πέντε από τα επτά δημοτικά συμβούλια του νομού, άρα πάνω από το 70% του πληθυσμού του νομού, έχουν πάρει απόφαση για έδρα στο Αγρίνιο και με την απειλή επιβολής από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση προστίμου 5.000 ευρώ ημερησίως (!) στους δήμους, που δεν συμμορφώνονται και παρακωλύουν τη δημιουργία του νέου Φορέα, ο δήμος Ναυπακτίας υποχρεώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα να ανακαλέσει την προηγούμενη απόφαση του και να πάρει απόφαση για έδρα του νέου Φορέα στο Αγρίνιο. Αξίζει να σημειωθεί πως στην πρώτη φορά που το θέμα συζητήθηκε στη Ναύπακτο η εισήγηση από την πλευρά της δημοτικής αρχής ήταν για έδρα στο Αγρίνιο, όμως εν τέλει για άλλους λόγους -μάλλον προεκλογικούς- είχε εγκριθεί αντιπρόταση για έδρα του Φορέα στο Μεσολόγγι.

Κάπως έτσι αναμένεται πλέον και ο δήμος Μεσολογγίου να αλλάξει την απόφασή του σχετικά με την έδρα του ΦΟΔΣΑ και το θέμα να λήξει. Εξάλλου η έδρα του φορέα μάλλον δεν έχει και τόση σημασία, αφού βάσει του πληθυσμιακού κριτηρίου οι συσχετισμοί είναι “προαποφασιμένοι” στο ΔΣ του νέου Φορέα. Το 25μελές ΔΣ του ΦΟΔΣΑ θα αποτελείται από 11 εκπροσώπους του δήμου Αγρινίου, 4 του δήμου Μεσολογγίου, 3 του δήμου Ναυπακτίας, από δύο για τους δήμους Αμφιλοχίας και Ακτίου – Βόνιτσας και από ένα για τους δήμους Θέρμου και Ξηρομέρου καθώς και ένα μέλος ως εκπρόσωπος των εργαζομένων.

agrinioculture.gr

 

Διαβάστηκε 899 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.