Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  2:35 μμ
 
wm small
Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2019 00:07

Βραδιά μουσικής την Κυριακή στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου (Κυρ 10/2/2019 19:30)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου προσκαλεί στη βραδιά μουσικής που διοργανώνει σε συνεργασία με τη Διεύθυνση και τον Σύλλογο Διδασκόντων.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

Πρόγραμμα:

1. D. GIOVANNI: BATTI-BATTI, O BEL MASETTO / W.A.MOZART
ΦΩΝΗ: ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΙΑΝΟ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΤΖΗΚΟΥΜΗ

2. FUOCO / R. DYENS
ΚΙΘΑΡΑ: ΕΥΓΕΝΙΑ ΓΡΕΝΤΖΕΛΟΥ

3. DANZA CHARACTERISTIKA /
L. BROUWER
ΚΙΘΑΡΑ: ΕΥΓΕΝΙΑ ΓΡΕΝΤΖΕΛΟΥ
ΚΡΟΥΣΤΑ: ΠΑΝΟΣ ΜΑΜΑΣΟΥΛΑΣ

4. SUMMERTIME / G.GERSHWIN
ΦΩΝΗ: ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΙΑΝΟ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΤΖΗΚΟΥΜΗ

5. F.D. WEBER (ARR. JOHN WAL-LACE)
ΤΡΟΜΠΕΤΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΑΝΤΑΣ
ΠΙΑΝΟ: ΗΛΙΑΣ ΦΟΥΛΙΔΗΣ

6. PETITE SUITE FOR PIANO 4 HANDS / C. DEBUSSY
ΑΝΝΑ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΥΓΕΝΙΑ ΣΙΚΟΥΤΡΗ

7. CONCERTO FOR GUITAR AND JAZZ TRIO / C. BOLLING
ΚΙΘΑΡΑ: ΕΥΓΕΝΙΑ ΓΡΕΝΤΖΕΛΟΥ
ΠΙΑΝΟ : ΗΛΙΑΣ ΦΟΥΛΙΔΗΣ
ΤΣΕΛΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΣΜΑΡΑΪΔΟΥ
ΚΡΟΥΣΤΑ: ΠΑΝΟΣ ΜΑΜΑΣΟΥΛΑΣ

Τα βιογραφικά των συντελεστών:

Η Αγλαΐα – Μαρία Γεωργακοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Μεγάλωσε στο Αγρίνιο, όπου ξεκίνησε μουσικές σπουδές. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πτυχιούχος Πιάνου και ανωτέρων θεωρητικών. Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Εργάζεται στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου από το 2002. Δημιούργησε την Ορχήστρα Δωματίου του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου το 2004.

Η Ευγενία Γρέντζελου γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά ζει στο Αγρίνιο απ’ τα 12 της χρόνια. Όντας ο πατέρας της ψάλτης και χορωδός και με τον παππού της να παίζει κλαρίνο, το «μικρόβιο» της μουσικής μπήκε στη ζωή της πολύ νωρίς. Σπούδασε κλασική κιθάρα με τον διεθνούς φήμης κιθαρίστα Ευάγγελο Ασημακόπουλο, και ανώτερα θεωρητικά, και διδάσκει σχεδόν 20 χρόνια στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου.

Παράλληλα με τις σπουδές της, το τραγούδι ήταν η μεγάλη της αγάπη. Από πολύ μικρή τραγουδάει σε εκδηλώσεις και χορωδίες πανελλήνιας εμβέλειας. Από το 1993, μαθήτρια ακόμη, ήταν σολίστ της Πειραματικής χορωδίας του μουσουργού Δημήτρη Παπαποστόλου και του Ορφέα Αγρινίου με σημαντικές συναυλίες στην Ελλάδα (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Παλλάς Αθηνών κ.ά) και στο εξωτερικό (Αυστραλία, Αμερική, Ευρώπη). Το 1994 ηχογραφεί τα πρώτα της τραγούδια στο δίσκο Αγρινιώτικα Μελωδικά του Βασίλη Παπαδογιώργου και το 1996 βραβεύεται για την ερμηνεία της στο 36ο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης με το τραγούδι «Άσ’ το φεγγάρι να μιλήσει».

Το 2002 συμμετέχει στο CD Ο ύμνος της Αγάπης του Δημήτρη Παπαποστόλου και το 2004, στο CD Τραγουδώ και παίζω του Κύπριου μουσικοπαιδαγωγού Ανδρέα Χαραλάμπους. Το 2008 συναντά τον Αγρινιώτη μουσικό και συνθέτη Πάνο Μαμασούλα με τον οποίο συνεργάζεται ως και σήμερα. Ερμηνεύει συνθέσεις και τραγούδια του, καθώς και μουσική για θέατρο: Στου φεγγαριού το πήγαινε έλα, Ιφιγένεια εν Αυλίδι, Μελοποιημένη ποίηση του Νικηφόρου Βρεττάκου κ.ά. Συνεργάζονται για την υλοποίηση σημαντικών συναυλιών – projects (αφιερώματα στους Πυθαγόρα, Μάνο Ελευθερίου, Προσφυγιά κ.ά) καθώς και στο αφιέρωμα που διοργάνωσαν ο Δήμος Αγρινίου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και η Γ.Ε.Α. για τη ζωή και το έργο του Πάνου Μαμασούλα.

Σήμερα διδάσκει και διευθύνει 2 μουσικά σύνολα στο Μ.Σ. Αγρινίου, τους Φλοguitars (κιθαριστική ορχήστρα με φλογέρες) και το ΚΟΣΜΟΣ (ορχήστρα έντεχνου τραγουδιού).

Ο Πάνος Μαμασούλας, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αγρίνιο. Σπούδασε μουσική στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Απ’ τα πρώτα χρόνια των σπουδών του έπαιζε και έγραφε μουσική, ξεκινώντας από τις μπουάτ και καταλήγοντας στους δρόμους των επωνύμων (Στράτος Διονυσίου, Δημήτρης Μητροπάνος, Μαρίνος, Ελένη Δήμου κ.α.)

Έγραψε μουσική για την ΕΡΤ, είχε τη διεύθυνση της Χορωδίας Αταλάντης (1ο βραβείο στο Φεστιβάλ Χορωδιών Ελλάδας το 1982), συναυλίες με Λίνο Κόκκοτο, Μιχάλη Βιολάρη, Χρύσανθο Μουζακίτη κ.ά. Γράφει τα πρώτα του τραγούδια σε συνεργασία με την LΥRA αρχικά, και με διάφορες δισκογραφικές στη συνέχεια, καθώς και για ανεξάρτητες παραγωγές. Έχει μελοποιήσει Άκο Δασκαλόπουλο, Αγαθή Δημητρούκα, Αγγελική Ελευθερίου, Σαράντη Αλιβιζάτο, Σώτια Τσώτου, Λευτέρη Τηλιγάδα και Έλληνες ποιητές. Υπογράφει την ενορχήστρωση για 12 LP και γράφει μουσική για θέατρο (Αισώπου μύθοι, Φιλάργυρος του Μολιέρου, Ιφιγένεια εν Αυλίδι του Ευριπίδη).

Είκοσι χρόνια μετά επιστρέφει στο Αγρίνιο, όπου διδάσκει στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου φλογέρες και ευρωπαϊκά κρουστά. Σήμερα συνεχίζει να εργάζεται στο Μ.Σ. Αγρινίου, ενορχηστρώνει και διδάσκει στο μουσικό σύνολο ΚΟΣΜΟΣ (ορχήστρα έντεχνου τραγουδιού).

Η Άννα Ρηγοπούλου γεννήθηκε στην Καλαμάτα. Είναι κάτοχος πτυχίου του Τμήματος Μουσικών Σπου-δών του Ιονίου Πανεπιστημίου με ειδίκευση Πιάνο και καθηγήτρια την κ. Έλενα Μουζάλα, καθώς επίσης και πτυχίου πιάνου με Άριστα από το Ελληνικό Ωδείο με καθηγήτρια την κ. Αγάθη Λεϊμονή. Έχει συμμετάσχει ενεργά σε μουσικές ακαδημίες της Ελλάδας και του εξωτερικού όπως Piano Plus Festival, Poros Piano Academy και Primavera Pianistica (Βέλγιο). Έχει συμπράξει με την Sinfonietta των Αθηνών (Τριπλό Κονσέρτο BWV 1064 του Bach και Κονσέρτο για δύο πιάνα K 365 του Mozart). Έχει διακριθεί με δεύτερο βραβείο στον 1ο Παμπελοποννησιακό διαγωνισμό πιάνου της Καλαμάτας και με τρίτο παγκόσμιο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό Citta di Spoletto της Ιταλίας. Ακόμη, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Α. Delle Vigne, M. Wladkovsky, Y. Bogdanov, P. Valero, C. Constantini, L. Boyadjieva, R.Boldorini κ.ά. Έχει εμφανιστεί σε συναυλίες τόσο ως σολίστ όσο και ως μέλος συνόλων μουσικής δωματίου. Από τον Οκτώβριο του 2017 είναι φοιτήτρια του μεταπτυχιακού προγράμματος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α. με τίτλο Ενόργανη Ερμηνεία της Δυτικής Έντεχνης Μουσικής στην ειδίκευση του πιάνου με καθηγήτρια την κ. Ναταλία Μιχαηλίδου. Εργάζεται στο Νέο Ωδείο Αλίμου και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως καθηγήτρια πιάνου.

Η Ευγενία Σικουτρή γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου με ειδίκευση Μουσικής Εκτέλεσης Πιάνο με καθηγήτρια την κ. Έλενα Μουζάλα και Παιδαγωγική του Πιάνου με την κ.Αθηνά Φυτίκα. Έλαβε το Δίπλωμά της στο πιάνο με Άριστα και 1ο Βραβείο εξαιρετικής επίδοσης υπό την καθοδήγηση της κ. Αγάθης Λεϊμονή. Έλαβε, επίσης με Άριστα, τα πτυχία Πιάνου, Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας. Έχει διακριθεί με Α’ Βραβείο εκτός συναγωνισμού με την ανώτερη βαθμολογία και Χρυσό Μετάλλιο στην Γ’ κατηγορία στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου της Χ.Ο.Ν. Έχει συνεργαστεί με γνωστούς πιανίστες και λυρικούς τραγουδιστές, σε συναυλίες και ρεσιτάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει παρακολουθήσει ενεργά σεμινάρια και Masterclasses με τους: Thomas Böckheler, Wolfram Schmitt-Leonardi, Silke Avenhause, Sven Birch, Lazar Berman, Y. Bogdanov, Dr. Becker, A. Lefevre, Paavali Jumppanen, Duo Ganevi, D. Petralia, G. Cultrera, P. Volpe, κ.ά. Τελειόφοιτη του μεταπτυχιακού προγράμματος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ Ενόργανη Ερμηνεία της Δυτικής έντεχνης Μουσικής με ειδίκευση στο πιάνο και καθηγήτρια την κ.Ναταλία Μιχαηλίδου. Ως καθηγήτρια πιάνου και μουσικοπαιδαγωγός έχει εργαστεί στην Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση. Μαθητές της έχουν διακριθεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς. Εργάζεται ως καθηγήτρια πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου. Οργάνωσε μουσικοπαιδαγωγικά προγράμματα για βρέφη, μικρά παιδιά και εφήβους σε σχολεία, εναλλακτικούς χώρους εκπαίδευσης και ιατρεία, σε συνεργασία με παιδιάτρους και μουσικοθεραπευτές. Έχει διατελέσει Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής I.S.M.E και είναι μόνιμο μέλος της E.P.T.A. (European Piano Teachers Association – Hellas).

Ο Δημήτριος Τσιάντας, καθηγητής τρομπέτας, γεννήθηκε στη Δυτ. Γερμανία το 1975. Επέστρεψε στην Ελλάδα σε μικρή ηλικία.Ο πατέρας του, ως ενεργό μέλος του μουσικού συλλόγου Ορφέας Αγρινίου, τον ώθησε στη μουσική από την ηλικία των 8 ετών.

Έκανε τις μουσικές του σπουδές με δάσκαλο τον Ιωάννη Καραμπέτσο (κορυφαίος Α’ τρομπετίστας της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών) στο Ωδείο της Πολυφωνικής Χορωδίας Πατρών. Από εκεί πήρε το πτυχίο τρομπέτας με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ (9,8) και το δίπλωμα τρομπέτας με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ (9,5). Έκανε τις θεωρητικές του σπουδές στο Δημοτικό Ωδείο Μεσολογγίου με δάσκαλο τον Σπύρο Χολέβα με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια τρομπέτας της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών (με καθηγητές τους Παναγιώτη Καίσαρη, Ιωάννη Καραμπέτσο, Παναγιώτη Μπαλαμό) και του Ωδείου Φίλιππος Νάκας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (με καθηγητή τον Αντώνη Γεροχριστοδούλου).

Έχει λάβει μέρος σε συναυλίες με την Συμφωνική Ορχήστρα Πατρών Sinfonica στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Πανεπιστημιακό Κέντρο Πατρών, με το συγκρότημα μουσικής δωματίου του Δημοτικού Ωδείου Μεσολογγίου, την Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής του Δήμου Αγρινίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην Μεγάλη του Γένους Σχολή στην Κωνσταντινούπολης και στο Ωδείο Δυτική Ελλάδος σε έργα για τρομπέτα του Kurt Weill, Johhan Humel, Tommaso Albinoni.

Το 2007 έγινε καθηγητής τρομπέτας στην Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου. Από το σχολικό έτος 2015 – 2016 διδάσκει τρομπέτα στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου. Διδάσκει τρομπέτα στο Ωδείο Δυτικής Ελλάδας. Είναι μέλος της Ορχήστρας Πατρών Sinfonica και του συγκροτήματος μουσικής δωματίου του Δημοτικού Ωδείου Μεσολογγίου.

Ο Ηλίας Φουλίδης ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του στο Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης το 1994 μελετώντας πιάνο υπό την καθοδήγηση της κ. Βιολέτας Γρηγοριάδου. Το 2003 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο πιάνο με την γνωστή πιανίστρια κ. Μερόπη Κολλάρου και έλαβε το πτυχίο του με διάκριση που του απονεμήθηκε παμψηφεί. Από το 2003 ως το 2008 σπούδασε στο Κονσερβατόριο της Μόσχας του Πανεπιστημίου Τσαϊκόφσκι ως υπότροφος σπουδαστής του Μουσικού Συλλόγου Gina Bachauer με την ευγενική χορηγία της κ. Θέκλας Μαρινίδου. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο πιάνο υπό την διδασκαλία της Vera Gornostaeva (μαθήτρια και βοηθός του H. Neuhaus) και τον διάσημο πιανίστα Maxim Philippov. Ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών του ως σολίστας και έλαβε το πτυχίο του με διάκριση που του απονεμήθηκε παμψηφεί. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα ανώτατου επιπέδου από διάσημους σολίστες, όπως M. Rostropovich, A. Atanasov, M. Ovchinnikov, Γιάννα Πολυζωΐδου και Κατερίνα Πολυζωΐδου. Από το 2010 έως το 2013 πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές ως σολίστας στο ιδιωτικό Πανεπιστήμιο Anton Bruckner στο Λιντς της Αυστρίας υπό την διδασκαλία του διάσημου πιανίστα Oleg Marshev. Ολοκλήρωσε επιτυχώς τις μεταπτυχιακές του σπουδές ως σολίστας με διάκριση που του απονεμήθηκε παμψηφεί.

Έχει δώσει συναυλίες σε χώρες όπως Ελλάδα, Ρωσία, Τσεχία, Αυστρία, Ιταλία, Αγγλία, Γαλλία. Το 2011 έλαβε μέρος στην πρώτη παγκόσμια ηχογράφηση Ιταλών συνθετών Francesco Sangalli και Adolfo Foumagalli στην Ιταλία. Το 2014 παίρνει το 4ο βραβείο στον 17ο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου του Mauro Paolo Monopoli Prize στην Ιταλία. Το 2015 παίρνει ειδικό βραβείο ως καλύτερος Έλληνας διαγωνιζόμενος στον 7ο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου Γιώργος Θυμής. Τον ίδιο χρόνο παίρνει μέρος στο τετραήμερο μουσικό φεστιβάλ Μίκης Θεοδωράκης που πραγματοποιήθηκε στο Λιντς της Αυστρίας.

Εργάζεται ως καθηγητής πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου και στο Ωδείο Δυτικής Ελλάδος.

Η Βικτώρια Χατζηκουμή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές της στο Εθνικό Ωδείο από όπου αποφοίτησε με Πτυχίο Αντίστιξης και Πτυχίο Πιάνου με Άριστα Παμψηφεί. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται στη δημόσια εκπαίδευση από το 2002. Στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου υπηρετεί από το 2008 ως καθηγήτρια πιάνου. Έχει εργαστεί με διάφορα σύνολα του σχολείου, όπως η ορχήστρα δωματίου και η προπαρασκευαστική χορωδία Νεφέλη. Τα τελευταία έξι χρόνια συνεργάζεται με τη χορωδία Αλθαία του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου.

 

Διαβάστηκε 1106 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2019 12:31
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.