Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  1:50 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2019 21:39

6η και 9η θέση για τα Εκπαιδευτήρια «Παναγία Προυσιώτισσα» σε διαγωνισμό ρομποτικής

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Physical Computing Ανοιχτών Τεχνολογιών

Στην 1η φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Physical Computing Ανοιχτών Τεχνολογιών (https://robotics.ellak.gr), τα Εκπαιδευτήρια «Παναγία Προυσιώτισσα» κατέλαβαν την και την 9η θέση, ανάμεσα από 246 σχολεία και ανεξάρτητες ομάδες (https://robotics.ellak.gr/ta-apotelesmata-tou-diagonismou/).

Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη ομάδα, αποτελούμενη από τους μαθητές της ΣΤ΄ Δημοτικού, περιέγραψε το έργο «Smart Cube», μία κατασκευή ενός έξυπνου κύβου, ο οποίος θα μπορεί να «εκφωνήσει» διάφορες πληροφορίες σχετικές με το περιβάλλον, όπως τη θερμοκρασία και τη βαρομετρική πίεση. Επίσης θα μπορεί να ενημερώνει την τάξη για την τρέχουσα ημέρα και ημερομηνία, αλλά και πόσα λεπτά απομένουν για το επόμενο διάλειμμα ☺.

Η δεύτερη ομάδα Πληροφορικής – Ρομποτικής των Εκπαιδευτηρίων μας, αποτελούμενη από παιδιά του Γυμνασίου, περιέγραψε το έργο «Hands Free Driving», το οποίο περιλαμβάνει την κατασκευή και τον προγραμματισμό ενός έξυπνου ρομποτικού οχήματος, το οποίο θα είναι σε θέση να «ακούσει» διάφορες εντολές, όπως «Προχώρα μπροστά 50 εκατοστά» ή «Στρίψε αριστερά 30 μοίρες». Έτσι, ο οδηγός του οχήματος θα μπορεί να χρησιμοποιήσει για τηλεχειριστήριο τη
φωνή του!

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 501 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.