Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  12:14 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2019 20:08

Προνοιακά επιδόματα: Πότε θα πληρωθεί η τελευταία δίμηνη δόση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πληρωμή ανά μήνα μετά το πρώτο τρίμηνο του 2019

Κάθε μήνα και σε σταθερή ημερομηνία (κοινή για όλη τη χώρα) θα καταβάλλονται τα προνοιακά επιδόματα μετά το πρώτο τρίμηνο του 2019. Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ, που έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου την διαχείριση του επιδόματος, το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου είναι η τελευταία δίμηνη δόση των προνοιακών επιδομάτων, τα οποία πληρώνονται σε περίπου 160.000 δικαιούχους.

Οι δικαιούχοι, στο πλαίσιο της νέας διαδικασίας, πιθανόν να κληθούν από τον ΟΠΕΚΑ να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση επανεξέτασης, εάν δεν έχουν ήδη κληθεί. Ουσιαστικά, αυτό που αλλάζει είναι ότι δημιουργείται μια ενιαία, κεντρική αρχή πληρωμών, απλουστεύονται οι διαδικασίες για τα Άτομα με Αναπηρία και διαμορφώνεται για όλους σταθερή μηνιαία καταβολή των επιδομάτων.

Η πρώτη πληρωμή από τον ΟΠΕΚΑ που αφορούσε τους μήνες Νοέμβριο – Δεκέμβριο 2018 (για τους δικαιούχους διατροφικών επιδομάτων αφορούσε τον Δεκέμβριο 2018) πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 2019.

Η πληρωμή για το δίμηνο Ιανουάριος –Φεβρουάριος 2019, αναμένεται να γίνει τον Μάρτιο.

agriniovoice.gr

 

Διαβάστηκε 710 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.