Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:33 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2019 13:15

Για «πρώτη νίκη για των δασεργατών» κάνει λόγο το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου, με ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για «πρώτη νίκη των δασεργατών» καθώς μετά από παρεμβάσεις, έγινε το πρώτο βήμα για τη διόρθωση του κωδικού ενσήμων ώστε να αποτυπώνεται η πραγματική εργασία τους.Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μετά από σειρά παρεμβάσεων και παραστάσεων στους εμπλεκόμενους φορείς (Υπουργεία, Αποκεντρωμένες κλπ) έγινε το πρώτο βήμα για την διόρθωση του κωδικού ενσήμων που αποκαθιστά την πραγματική εργασία των συναδέλφων με την ασφάλιση και τα όποια δικαιώματα απορρέουν από αυτή. Το Υπουργείο Εργασίας έστειλε εγκύκλιο στις αποκεντρωμένες διοικήσεις για αποκατάσταση του κωδικού.

Αυτή η πρώτη νίκη των δασεργατών, είναι αποτέλεσμα της δικής τους πάλης και του συντονισμού των Εργατικών Κέντρων, Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής,  Αγρινίου, Πάτρας και Λάρισας που από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε το πρόβλημα μπήκαν μπροστά στην οργάνωση των συναδέλφων και πάλεψαν χωρίς όρους και προϋποθέσεις το δίκαιο αίτημά τους.

Δεν σταματάμε εδώ, συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά με οργάνωση και πάλη. Η προστασία του περιβάλλοντος, του δασικού πλούτου της χώρας, της ζωής του λαού από καταστροφές όπως αυτές που ζήσαμε το καλοκαίρι στο Μάτι, δεν μας επιτρέπουν να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Η πρόληψη, που τα δασαρχεία της χώρας μπορούν να προσφέρουν, είναι σπουδαία και αυτό το προσωπικό που έχει προσληφθεί καλύπτει μόνο ένα μικρό μέρος της λειτουργίας των δασαρχείων. Είναι ανάγκη να συνεχίσουν οι δασεργάτες να παρέχουν εργασία και μετά το πέρας του προγράμματος καλύπτοντας τις πάγιες και διαρκής ανάγκες της πρόληψης μετατρέποντας αυτές τις άθλιες συμβάσεις κοινωφελούς εργασίας σε μόνιμες με αξιοπρεπή μισθό  και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 393 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.