Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  7:07 πμ
 
wm small
Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2019 21:44

Ασταμάτητος ο Χαρίλαος Τρικούπης υπέταξε και την Καστοριά!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Άλλο ένα παιγνίδι με μεγάλο ενδιαφέρον μέχρι και τα τελευταία δευτερόλεπτα, παρακολούθησαν οι φίλαθλοι στο ΔΑΚ Μεσολογγίου για την 1η αγωνιστική του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος, με τους γηπεδούχους να παίρνουν τελικά μία πολύ σημαντική νίκη με σκορ 59-55 επί της Καστοριάς, κάνοντας ένα ακόμη βήμα για την παραμονή τους στην κατηγορία.

Η νίκη για τον Τρικούπη ήρθε δύσκολα, αλλά πρέπει να σημειωθούν τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπιζε σήμερα η ομάδα, αφού Χατζηκυριακίδης και Ξηρός έλειπαν από τη δωδεκάδα λόγω ασθένειας, αλλά και οι Δεμερτζής και Αδαμόπουλος αγωνίστηκαν χωρίς να είναι απόλυτα έτοιμοι, κάτι που φάνηκε καθαρά και στην απόδοσή τους στον αγώνα.

Αν προσθέσουμε και τα γρήγορα φάουλ που χρέωσαν εύκολα σχετικά οι διαιτητές τον Τζόρτζεβιτς (3ο στη Β΄ περίοδο και 4ο στη Γ΄) που τον καθήλωσαν για αρκετή ώρα στον πάγκο, η σημερινή νίκη του Τρικούπη αποκτά μεγαλύτερη αξία. Οι γηπεδούχοι πάντως βρίσκονταν συνεχώς μπροστά στο σκορ, αλλά με πολύ μικρές διαφορές (μέχρι και 8 πόντους) και δεν είχαν καλή επιθετική λειτουργία.

Γενικά ήταν ένα νευρικό παιγνίδι, μετριότατο ποιοτικά, στο οποίο κυριάρχησαν οι άμυνες. Η Καστοριά φάνηκε γρήγορη και καλή ομάδα, αλλά όχι κάτι το σπουδαίο, που να δικαιολογεί την είσοδό της στα play off.

Πολύ κοντά στο σκορ ήταν οι δύο ομάδες στην Α΄ περίοδο (11-9 στο 5λεπτο, 16-15 στο 8΄), με τον Τρικούπη να κλείνει τελικά το δεκάλεπτο στο +4 (22-18), με επιθετικές αιχμές τον Τζόρτζεβιτς (9π.) και τον Αντωνάκη (2/2 τρίποντα).

Στη Β΄ περίοδο ο Τρικούπης προσπάθησε να πάρει μεγαλύτερη διαφορά στο σκορ, αλλά η Καστοριά έβρισκε τον τρόπο να πλησιάζει και να αγχώνει τους γηπεδούχους. Έτσι η διαφορά έφθασε αρχικά στο +7 (27-20), στο +5 (30-25) στο 5λεπτο και στο +4 (36-32) για τον Τρικούπη με τη λήξη του ημιχρόνου.

Νευρικό ξεκίνησε το παιγνίδι και στη Γ΄ περίοδο, με τον Τρικούπη να σκοράρει για πρώτη φορά μετά από 3΄ λεπτά παιγνιδιού με τρίποντο του Παπαδιονυσίου, που έκανε το 39-35, τη στιγμή που η Καστοριά είχε μειώσει στον πόντο. Στη συνέχεια ο Τρικούπης κράτησε μία ισχνή πρωτοπορία στο σκορ (42-37 στο 5λεπτο, 47-42 ένα λεπτό πριν τη λήξη) και ο συνήθης ύποπτος Πολίτης, με τρίποντη βόμβα στην εκπνοή της περιόδου, έστειλε για πρώτη φορά τη διαφορά στους 8 πόντους (50-42), ενώ η εξέδρα ξεσπούσε σε πανηγυρισμούς.

Το ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε ο αγώνας και στην τελευταία περίοδο, με τον Τρικούπη να έχει το προβάδισμα και την Καστοριά να προσπαθεί να κλέψει τη νίκη. Με πολύ κακές επιλογές στην επίθεση οι γηπεδούχοι, κατάφεραν να σκοράρουν μόλις 5΄.15’’ πριν τη λήξη με τον Σταυρόπουλο, που έκανε το 52-46.

Στη συνέχεια η Καστοριά έφθασε σε απόσταση ενός σουτ (54-52, 3΄.24’’ πριν τη λήξη) και το ματς πήρε δραματική μορφή. Στο σημείο αυτό οι παίκτες του Τρικούπη με καλές άμυνες και σκοράροντας μόνο με βολές έκαναν το 58-52, 21΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα και αντέχοντας στην πίεση των φιλοξενούμενων, πήραν μία ακόμη μεγάλη εντός έδρας νίκη με σκορ 59-55.

Μία νίκη που ήταν η 7η συνεχόμενη για την ομάδα του Μεσολογγίου, που την φέρνει πλέον ισόβαθμη με την ομάδα της Καστοριάς στον βαθμολογικό πίνακα και δείχνει ότι είναι αποφασισμένη να παραμείνει στην κατηγορία.

Διαιτητές: Μαγκλογιάννης – Σκούτας – Κάρδαρης

Δεκ: 22-18 14-14 14-10 09-13

Γ.Σ.Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου: (Καλαμπάκος) Τζόρτζεβιτς 15, Γυφτάκης, Παπαδιονυσίου 9(1), Ντόβας, Αδαμόπουλος, Σταυρόπουλος 6(1), Δεμερτζής 2, Αντωνάκης 10(2), Γκάτζιος, Πολίτης 17(2).

Α.Σ.Καστοριάς: (Καραγιάννης) Αμπαράς 9(1), Πετρόπουλος 9(2), Μελισσαράτος 8, Χονδρογιάννης, Βλάχος, Απιδόπουλος 2, Χρυσόπουλος 6(1), Ράπτης 6, Βαβάτσικος 2, Καραμανώλης, Τζακόπουλος 6(2), Σταμένκοβιτς 8.

Επιμέλεια: Μιλτιάδης Ζαβέρδας

aitosports.gr

 

Διαβάστηκε 618 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.