Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:37 πμ
 
wm small
Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2019 21:18

Στις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας δημιουργία Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ραγδαίες εξελίξεις σημειώθηκαν χθες στις διαδικασίες συγχώνευσης τμημάτων του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος με το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ΕΑΠ.

Αποκλειστικές πληροφορίες της «Π» αναφέρουν ότι το υπουργείο Παιδείας μετά τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν από την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών για συγχώνευση με τα αντίστοιχα τμήμα του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, άλλαξε σχεδιασμό.

  • ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΤΟ ΕΑΠ

Εβαλε στο πλάνο των συνεργασιών το ΕΑΠ με το οποίο θα συγχωνευτούν όλα τα τμήματα της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΑΤΕΙ. Στόχος να δημιουργηθεί μία Πολυτεχνική Σχολή που ήταν στους σχεδιασμούς του ΕΑΠ.

  • 2Η ΣΧΟΛΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Στο Πανεπιστήμιο Πατρών θα δημιουργηθεί δεύτερη Σχολή Επιστημών Υγείας η οποία θα απορροφήσει τα τμήματα: Νοσηλευτικής, Λογοθεραπείας, Φυσικοθεραπείας, Οπτικής Οπτομετρίας.

  • ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Το Πανεπιστήμιο Πατρών θα δημιουργήσει στο Αγρίνιο Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών στην οποία θα συγχωνευτεί και το Τμήμα Υδατοκαλλιεργειών του ΑΤΕΙ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένονται εξελίξεις και στα Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων τα οποία θα μοιραστούν μεταξύ Πανεπιστημίου και ΕΑΠ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ το υπουργείο Παιδείας αναφέρονται επιγραμματικά τα εξής: «Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα ολοκληρώθηκαν σήμερα (χθες) οι συζητήσεις της Ομάδας Εργασίας για τις συνέργειες του Πανεπιστημίου Πατρών και του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με τον Υπουργό Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου και αναμένονται άμεσα τα τελικά πορίσματα».

Από Δευτέρα ξεκινούν οι εσωτερικές συζητήσεις στα ακαδημαϊκά ιδρύματα ώστε να προχωρήσουν σε οριστικές αποφάσεις. Στόχος πάντως του υπουργείου Παιδείας είναι το σχέδιο να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες ώστε οι αλλαγές που θα δρομολογηθούν να συμπεριληφθούν στο πολυνομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τη συγχώνευση άλλων 6 ΤΕΙ με Πανεπιστήμια της χώρας.

Μεταξύ αυτών είναι το ΤΕΙ και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας που επίσης συζητήθηκε στη χθεσινή συνάντηση στο υπουργείο Παιδείας.

* Από την Έντυπη Έκδοση – Ρεπορτάζ Μαρίνα Ριζογιάννη – Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 707 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.