Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  1:13 μμ
 
wm small
Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2019 10:31

Οριστική Συμφωνία: Πολυτεχνική στο ΕΑΠ με τα τμήματα της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Έκλεισε οριστικά στη χθεσινή σύσκεψη του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου με τις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Πατρών  και του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας (πρώην ΤΕΙ Πατρών και ΤΕΙ Μεσολογγίου)η συμφωνία συγχώνευσης μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του esos, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, αποφασίστηκαν τα εξής:

Α. Τα τμήματα της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ θα συγχωνευθούν με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο , προκειμένου μελλοντικά να ιδρυθεί Πολυτεχνική Σχολή.

Β. Συζητήθηκε επίσης η συγχώνευση των τμημάτων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας με το  Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο , χωρίς ωστόσο να αποφασιστεί κάτι σχετιοκό.

Γ. Τα υπόλοιπα τμήματα του ΤΕΙ θα συγχωνευθούν με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Για την Πολυτεχνική στο ΕΑΠ θα ακολουθήσει συνάντηση εργασίας, τη Δευτέρα , μεταξύ των Πρυτανικών αρχών του  του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας και της Διοικούσας του Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Δεν θα υπάρξει άλλη σύσκεψη του υπουργού με τις Πρυτανικές Αρχές των τριών Ιδρυμάτων.

Ωστόσο την ερχόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσουν τηλεδιασκέψεις η επικοινωνία μέσω τηλεφώνου.

Το Σχέδιο θα οριστικοποιηθεί μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας, προκειμένου να ενταχθεί στο Πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τη συγχώνευση άλλων 6  ΤΕΙ   με Πανεπιστήμια.

Το Πολυνομοσχέδιο εκτιμάται ότι θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το δεύτερο 15νθήμερο του Φλεβάρη.

Πρύτανης ΤΕΙ Δυτ Ελλάδας: Διαφωνώ με το διαμελισμό του ΤΕΙ

Ο Πρύτανης  του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος Β. Τριανταφύλλου  δήλωσε στο esos ότι στη σημερινή σύσκεψη  διαφώνησε με το διαμελισό του ΤΕΙ, τονίζοντας ότι για μια ακόμη φορά κυοφορείται ένα νέο Σχέδιο Αθηνά.

Για όλα τα υπόλοιπα ο Πρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας μας είπε πως στη σύσκεψη    εξέφρασε τις επιφυλάξεις του και θα τοποθετηθεί σχετικά στη Σύγκλητο.

Σε ερώτησή μας εάν θα γίνει τη Δευτέρα η συνάντηση με τη Διοικούσα του ΕΑΠ, μας απάντησε θετικά διότι όπως μας είπε είναι εντολή του υπουργού Παιδείας.

esos.gr

 

Διαβάστηκε 701 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.