Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  3:04 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2019 18:14

Μάρκος Βασίλας: «Θέτουμε τις βάσεις για έναν καινούργιο Δήμο Αμφιλοχίας» (φωτο-video)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πλαισιωμένος από στενούς συνεργάτες του ο Μάρκος Βασίλας, πρώην δήμαρχος Μενιδίου, ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητα του για τον δήμο Αμφιλοχίας.

Όπως σημείωσε οι συζητήσεις για τη δημιουργία μιας νέας, πραγματικά ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης, δεν ξεκίνησαν τώρα αλλά εδω και δυο χρόνια.

Προηγήθηκαν αρκετές συζητήσεις με κοινή την αγωνία για το τέλμα, που όπως σημείωσε βρίσκεται εδώ και χρόνια ο Δήμος Αμφιλοχίας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην διάλυση και συμπόρευση της Κίνησης Ενεργών Πολιτών μαζί του, αλλά και στην στήριξη του Περιφερειακού Συμβούλου Γιώργου Τσόγκα, αλλά και στην υποστήριξη πολλών ακόμη πολιτών , από διάφορους πολιτικούς χώρους.

«Μαζί μας είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ, αλλά και της ΝΔ. Ο δήμος έχει ανάγκη τις συνεργασίες» σημείωσε ο υποψήφιος δήμαρχος, που υπογράμμισε μια σειρά από διαπιστώσεις και προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η περιοχή, που «δεν έχει καμιά συνοχή».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανάγκη συνεργασιών που προκρίνει το πρόγραμμα «Κλεισθένης» , λέγοντας με νόημα: «Ο δήμαρχος – απόλυτος άρχοντας έχει πλέον τελειώσει.

Απαιτούνται συνεργασίες πριν και μετά τις εκλογές. Όλοι μαζί μπορούμε. Ο δήμος μας χρειάζεται για να λύνουμε προβλήματα και να δίνουμε προοπτική και όχι για να κάνουμε συνδικαλισμό στην ΚΕΔΕ.

Ακολούθημα η παράθεση μιας σειράς ζητημάτων που κατά τον ίδιο αποτελούν μερικά από τα σημαντικότερα προβλήματα του δήμου Αμφιλοχίας, που αν και χρονίζουν δεν έχουν τύχει κάποιας ουσιαστικής αντιμετώπισης.

Ζητήματα όπως, οι δρόμοι και ι πεζόδρομοι σε Αμφιλοχία και Μενίδι, η αξιοποίηση κοινόχρηστων χώρων και του παραλιακού μετώπου σε πολλές παραθαλάσσιες περιοχές.

Τόνισε πως μια σειρά από αναπτυξιακά ζητήματα δεν προχώρησαν μόνο και μόνο εξαιτίας «ιδεοληψιών» της δημοτικής αρχής Κοιμήση.

Έθεσε ως παραδείγματα την ύδρευση της Αμφιλοχίας, την στέγαση του 3ου Δημοτικού Σχολείου, το παραλιακό μέτωπο στην Μπούκα, τα προβλήματα του αποχετευτικού δικτύου στον Βάλτο, την μη στήριξη των αγροτοκτηνοτρόφων από τον Δήμο, κάνοντας λόγο μάλιστα για «ψηφοθηρική αντιμετώπιση».

Μίλησε ακόμη για τον κόμβο Μενιδίου της Ιόνιας, την αξιοποίηση του Αχελώου, των λουτρών στα Κρεμαστά και τα Λιβάδια Περδικακίου.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στις ΑΠΕ που αναπτύσσονται στην περιοχή, τονίζοντας πως υπάρχει ανάγκη για σχεδιασμό και προτείνοντας συνολική διεκδίκηση για όλη την Αιτωλοακαρνανία, ώστε να υπάρχει έκπτωση ή και απαλλαγή από το τέλος ΑΠΕ στους κατοίκους κα τις επιχειρήσεις.

Ο δήμος γα να γίνει φιλόξενος και καινοτόμος χρειάζονται υποδομές, είπε ακόμη ο κ. Βασίλας , εκφράζοντας την απογοήτευση του για το γεγονός ότι άνθρωποι από την Αμφιλοχία προτιμούν να επενδύουν σε άλλες περιοχές, όπως στην Λευκάδα.

Τέλος, κάλεσε τους πολίτες του δήμου, που πιστεύουν πως χρειάζεται μια νέα πορεία , βοηθήσουν να καταθέσουν τις προτάσεις τους, για την συγκρότηση του συνδυασμού και του προγράμματος του.

Απάντηση είχε και σε όσους τον χαρακτηρίζουν «ξένο», υπενθύμισε το πόσα χρόνια έζησε και δραστηριοποιήθηκε στην Αμφιλοχία. «Δεν είμαι ο ξένος, έφυγα για να γίνω δήμαρχος στο διπλανό Μενίδι. Δεν μπορούν να με λένε κάποιοι «ξένο» Μετά από εννέα χρόνια «Καλλικράτη», το θέμα δεν είναι από που είναι ο καθένας, αλλά τι είναι ο καθένας», είπε χειροκροτούμενος ο κ. Βασίλας.

agriniopress.gr

 

Διαβάστηκε 843 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/