Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  2:24 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019 14:43

Εντυπωσιακή συναυλία και προβολή της Ναυπάκτου από τη Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου στο Μονακό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε μία από τις κορυφαίες στιγμές στην πολυετή καλλιτεχνική πορεία της ΜΧΝ αναδείχθηκε η συναυλία από τη Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου που πραγματοποίησε στις 27-01-2019 στο Μονακό.

Προσκεκλημένη της Ελληνικής Κοινότητας του Μονακό και της προέδρου κ. Σοφίας Βαχάρη – Τσουβελεκάκη, έδωσε μία μόνο συναυλία στο yacht club de Monaco, παρουσία του Μητροπολίτη Γαλλίας και έξαρχου Ευρωπης κ. Εμμανουήλ και πλήθους κόσμου της ελληνικης ομογένειας του εφοπλιστικού, οικονομικού και επιστημονικού κλάδου. Κέρδισε το γενναιόδωρο χειροκρότημα ενός τόσο απαιτητικού κοινού και προκάλεσε αμέτρητο ενθουσιασμό και συγκίνηση στους παρισταμένους, φέρνοντας μνήμες και όμορφες μελωδίες από την Ελλάδα μας!

Στην ομιλία της, η πρόεδρος του ΔΣ της χορωδίας κ. Άννα Παπαγεωργίου, εξήρε την ανάγκη προβολής και ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς στο εξωτερικό, τόνισε την αναγκαιότητα της διατήρησης του δεσμού κάθε Έλληνα με τις ρίζες του και αναφέρθηκε στο πολιτιστικό έργο της χορωδίας από την ίδρυσή της το 1987 έως σήμερα. Παράλληλα διαβίβασε τους θερμούς χαιρετισμούς του Σεβαστού Μητροπολίτη Ναυπάκτου Κ. Ιεροθέου και του Αξιότιμου Δημάρχου κ. Παναγιώτη Λουκόπουλου και παρέδωσε στους επίσημους παρισταμένους το επίσημο επετειακό λεύκωμα της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, επιστημονικά συγγράματα του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και ένα έργο ζωγραφικής του Ναυπάκτιου ζωγράφου Ιωάννη Αρτινόπουλου.

Ακολούθησε μία σύντομη αναφορά στο ιστορικό γεγονός της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου και φυσικά η προβολή της πόλης μας, ως τουριστικός προορισμός. Σε κλίμα ενθουσιασμού και χαράς έκλεισε η βραδιά, με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, ανανεώνοντας το ραντεβού μας στη Ναύπακτο!

Η οικογένεια της χορωδίας ευχαριστεί θερμά όσους όλους συμμετείχαν και συνέβαλαν στην αποστολή αυτή και συνεχίζει το μουσικο ταξίδι της για νέους προορισμούς…

agriniopress.gr

 

Διαβάστηκε 795 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Τελευταία άρθρα