Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  6:04 πμ
 
wm small
Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019 14:29

2-3 Φεβρουαρίου το πανηγύρι του Χειμωνιάτικου Αη- Συμιού

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ενταγμένο πλέον στην άυλη πολιτιστικό κληρονομιά της UNESCO, το παραδοσιακό πανηγύρι του Χειμωνιάτικου Αη Συμιού θα πραγματοποιηθεί και φέτος 2 και 3 Φεβρουαρίου με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και των Συλλόγων Πανηγυριστών.   

Ειδικότερα το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου και ώρα 4.30  μ.μ. στο Ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Συμεών θα τελεστεί Εσπερινός ενώ το βράδυ οι παρέες πανηγυριστών θα γλεντήσουν στο χώρο τους. Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου- Εορτή του Αγίου Συμεών- το πρωί θα τελεστεί στο μοναστήρι Θεία Λειτουργία, ενώ μετά το πέρας αυτής, οι πανηγυριστές θα παραμείνουν στα στέκια τους για τη συνέχεια του γλεντιού.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 7.00 μ.μ. θα γίνει παρέλαση των συλλόγων πανηγυριστών από την Πύλη προς τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, ενώ το πανηγύρι θα συνεχισθεί στα στέκια της πόλης του Μεσολογγίου.

 

Διαβάστηκε 799 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.