Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  3:09 πμ
 
wm small
Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019 00:30

Πράσινος Δακτύλιος Περιμετρικά του Αγρινίου – Χωρίς τον Παύλο Μοσχολιό το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο για το 2019

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Προσλήψεις 30 ατόμων στο Δήμο για δίμηνη εργασία

Το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ήταν το πρώτο μετά από χρόνια από το οποίο απουσίαζε ο πρώην Δήμαρχος Παύλος Μοσχολιός και μέχρι πρότινος επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. Μετά από ομόφωνη απόφαση της δημοτικής ομάδας της παράταξης Μοσχολιού νέος επικεφαλής τέθηκε ο Χρήστος Κορδολαίμης, ο οποίος κατά την πρώτη του ομιλία ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αγρινίου ευχήθηκε τα καλύτερα για τον Δήμο Αγρινίου, υγεία, ευτυχία και καλή συνέχεια στην πορεία της ζωής του Παύλου Μοσχολιού, για τον οποίο έκανε αναφορά στην οκταετή θητεία του ως Δήμαρχος τονίζοντας πως ήταν έμπειρος και γνώστης των προβλημάτων του Δήμου με πολλά και σημαντικά έργα στην θητεία του. «Όσο απομακρύνεται κανείς χρονικά από το χτες τότε καταλαβαίνει πόσο σπουδαίο ήταν το έργο του» ανέφερε σχετικά με τον κ. Μοσχολίο. Παράλληλα ο κ. Κορδολαίμης καλωσόρισε στην δημοτική ομάδα την πρώην Αντιδήμαρχο Μαργαρίτα Σερπάνου. Στο μήνυμά του ο κ. Κορδολαίμης ως επικεφαλής της αντιπολίτευση του Δήμου Αγρινίου σημείωσε πως σεμνά και ευγενικά θα ασκούμε κριτική στα γεγονότα ή θα τα επιβραβεύουμε. «Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε το επίπεδο του δημοτικού συμβουλίου ψηλά, γιατί μπροστά μας έχουμε πολλές εκλογικές αναμετρήσεις. Σκοπός μας είναι να γίνεται εποικοδομητική και όχι στείρα αντιπολίτευση». Ευχαριστώντας και την δημοτική του ομάδα για την ομόφωνη απόφαση συμπλήρωσε: « καταλαβαίνω πως το φορτίο που είναι στις πλάτες μου είναι βαρύ και υπεύθυνο. Θα προσπαθήσω να λειτουργήσουμε ως ομάδα και όχι να λειτουργώ ως άτομο. Πιστεύω πως θα φανώ αντάξιος στις προσδοκίες όλων».

dimotiko2

dimotiko3

dimotiko4

dimotiko5

dimotiko6

Όλοι οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων αναφέρθηκαν στην πολιτική βαρύτητα του κ. Μοσχολιού τονίζοντας πως το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου θα είναι πιο φτωχό. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η Μαργαρίτα Σερπάνου που ανέλαβε καθήκοντα δημοτικού συμβούλου στην παράταξη του κ. Κορδολάιμη και ευχαρίστησε για την υποδοχή της.

Από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης τέθηκε στο πλαίσιο της προ ημερήσιας διάταξης το ζήτημα της «έξωσης» του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Αιτωλοακαρνανίας. Τα μέλη του συλλόγου παρέστησαν στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου και διαμαρτυρήθηκαν διότι λόγω εργασιών για την στέγαση του νέου ΚΕΠ στο κοινοτικό κατάστημα του Αγίου Κωνσταντίνου βρήκαν τα πράγματά τους στους διαδρόμους του κτιρίου χωρίς να γνωρίζουν κάτι. Ο Πρόεδρος του Κοινότητας του Αγίου Κωνσταντίνου Θέμης Γαμβρούλης ζήτησε συγνώμη και υποσχέθηκε άμεση λύση. Ο Πρόεδρος της ΚΟΙΠΑ του Δήμου Αγρινίου Γιάννης Βασιλείου παρεμβαίνοντας παρουσίασε όλο το «ιστορικό» τονίζοντας πως: «Αρχικά αποφασίστηκε τα γραφεία του συλλόγου να μεταφερθούν στον πρώτο όροφο από το ΚΑΠΗ του Αγίου Δημητρίου, αλλά τα μέλη του Συλλόγου είχαν αντίρρηση με αποτέλεσμα να αποφασίσουμε να δημιουργήσουμε χώρο εντός του ΚΑΠΗ του Αγίου Κωνσταντίνου για τον σύλλογο».  Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου επί του θέματος τόνισε: «η απόφαση για την μεταφορά των γραφείων του συλλόγου στο ΚΑΠΗ του Αγίου Κωνσταντίνου πάρθηκε μετά από ομόφωνη απόφαση των πολιτιστικών συλλόγων που στεγάζονται σήμερα στο παλιό Δημαρχείο του Αγίου Κωνσταντίνου, μετά από συνάντηση που είχαμε με την παρουσία του Προέδρου του Αγίου Κωνσταντίνου, εμού του ιδίου και του Αντιδημάρχου κ. Γκρίζη».

Στα ημερήσιας διάταξης θέματα ιδιαίτερης βαρύτητας ήταν η διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων σχεδίου πόλης!  Οι παρεμβάσεις θα αποτελέσουν μέρος του πράσινου δακτυλίου και βρίσκονται όλες περιμετρικά του ιστού της πόλης. Η πρώτη παρέμβαση προβλέπεται να γίνει στη νότια είσοδο της πόλης, στην περιοχή του υπεραστικού σταθμού του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, η επόμενη στην ανατολική είσοδο της πόλης, στην περιοχή του Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας, ακόμη μια παρέμβαση προβλέπεται να γίνει στη βόρεια είσοδο του Αγρινίου, στην περιοχή του κόμβου σταδίου στον Αγ. Κωνσταντίνο, στην συμβολή των οδών Μακρυγιάννη και Εθνικής Αντιστάσεως και η τελευταία παρέμβαση προβλέπεται να γίνει στην περιοχή των εργατικών κατοικιών στην οδό Εργάνης, στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου.

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ 251Α ΚΤΕΛ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ 153 ΑΓΙΟΣ ΚΩΝ-ΝΟΣ

Αντίστοιχης σημασίας είναι τα θέματα που συζητήθηκαν και προβλέπουν την πρόσληψη συνολικά 30 εργαζόμενων για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών ή εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών διαφόρων τμημάτων του Δήμου, όπως λ.χ της αυτεπιστασίας ή της καθαριότητας, του πρασίνου και όχι μόνο.

Περισσότερα διαβάστε στο φύλλο της εφημερίδας «ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ»

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 427 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.