Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019 19:21

Ο «Ομνήσιμος» συνεχίζει να συγκεντρώνει απαραίτητα είδη για τους κρατούμενους

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Επειδή η αγάπη για τους συνανθρώπους μας δεν έχει ημερομηνία λήξεως ,ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων ο ΟΝΗΣΙΜΟΣ, συνεχίζει την καμπάνια που ξεκίνησε  τις ημέρες των γιορτών για την συγκέντρωση ειδών που είναι απαραίτητα για τους κρατούμενους αλλά και για τις οικογένειες τους. Έτσι οι φίλοι του Συλλόγου και όσοι εκτιμούν το πολύχρονο έργο του μπορούν  να φέρουν στα γραφεία μας  (Ασκληπιού 60 Α και Σεργίου Πατριάρχου 8 –Αθήνα 11471 τηλ: 2103622017)

– Τρόφιμα μακράς διάρκειας

 Είδη ατομικής υγιεινής 

Είδη καθαριότητας  

Τα ως άνω είδη  θα δοθούν  στους κρατούμενους, στους αποφυλακισμένους και στις οικογένειες των φυλακισμένων. Τα γραφεία του Συλλόγου μας είναι ανοιχτά κάθε μέρα από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από τις 9 π.μ. εως τις 4 μ.μ.

Ο «ΟΝΗΣΙΜΟΣ» ιδρύθηκε το 1982, ως φιλανθρωπικό σωματείο με σκοπό την υλική και ηθική αρωγή των απόρων φυλακισμένων, των αποφυλακισμένων και των οικογενειών τους. Είναι αναγνωρισμένο  ως Ειδικώς Φιλανθρωπικό Σωματείο (Φ.Ε.Κ.883/Τ.Β./4/12/1989).

ΔΡΑΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος συμπαραστέκεται στους κρατουμένους με την ενίσχυση των φιλόπτωχων ταμείων των φυλακών και με την κάλυψη αναγκών των κρατουμένων σε ιματισμό και είδη πρώτης ανάγκης. Παρέχει τρόφιμα, ιματισμό, υποδήματα, είδη προσωπικής υγιεινής, πληρωμή ενοικίων, λογαριασμών ΔΕΗ- ΕΥΔΑΠ, συμβολή στην παραφαρμακευτική περίθαλψη και ψυχολογική υποστήριξη σε αποφυλακισμένους και οικογένειες κρατουμένων (250 οικογένειες), λειτουργώντας αποτρεπτικά στην δημιουργία παραβατικής συμπεριφοράς. Κλινική ψυχολόγος αναλαμβάνει την ψυχολογική υποστήριξη αποφυλακισμένων και των οικογενειών των κρατουμένων. Σε συνεργασία με κοινωνικούς λειτουργούς φροντίζει για την επανένταξη στη κοινωνία και την αποφυλάκιση ατόμων με αυστηρά κριτήρια (άποροι, οικογενειάρχες, όχι υπότροποι, άριστη διαγωγή κατά τη περίοδο κράτησης).  Παράλληλα, παρέχεται δωρεάν νομική κάλυψη  σε άπορους κρατουμένους. Επίσης, παρέχεται φιλοξενία για ορισμένο χρονικό διάστημα μετά την αποφυλάκιση σε ξενοδοχεία στην Αθήνα, όσων αποφυλακισμένων έχουν πρόβλημα στέγης.

Με ενέργειες του Συλλόγου έχουν ιδρυθεί βιβλιοθήκες, οι οποίες συνεχώς εμπλουτίζονται σε όλα τα Καταστήματα Κράτησης της χώρας, ενώ εκδίδει το περιοδικό «ΦΙΛΟΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ»  το οποίο διανέμεται  δωρεάν και έχει τη σύσταση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο «ΟΝΗΣΙΜΟΣ» υλοποιεί   από το 2011  πρόγραμμα Εικαστικής Θεραπείας στο  Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων Ελαιώνα Θηβών και από το  2017 σε 7 καταστήματα κράτησης , πρόγραμμα Εικαστικής Θεραπείας  και Παρέμβασης, επιχορηγούμενο πλήρως από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος –ΙΣΝ/SNF.

Τα τελευταία  δυο χρόνια παρουσιάζει την ραδιοφωνική εκπομπή «Σαν βγω απ’ αυτή τη φυλακή» που μεταδίδεται κάθε δεύτερη Κυριακή στις 3:00 το μεσημέρι από την συχνότητα του Α΄ Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας  (91.6 – 105.8 FM). Σκοπός της εκπομπής είναι η διερεύνηση των προβλημάτων των φυλακισμένων και αποφυλακισμένων και η προβολή όλων των φορέων που ασχολούνται με τη στήριξη των φυλακισμένων, των οικογενειών τους αλλά και την επανένταξη των αποφυλακισμένων.

Τέλος , ο «ΟΝΗΣΙΜΟΣ» ουδεμία κρατική επιχορήγηση λαμβάνει.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Email:   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ιστοσελίδα: www.onisimos.gr

Τηλέφωνο: 2103622017 – Fax: 2103630865

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 525 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.