Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019 19:20

Σε σχολεία 200 DVD της ταινίας «ΕΞΟΔΟΣ» από τον Όμιλο Απογόνων Αγωνιστών 1821

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Ο Όμιλος Απογόνων Αγωνιστών 1821 έλαβε εκατοντάδες αιτήσεις για το DVD της ταινίας ΕΞΟΔΟΣ. Στην πρώτη αυτή φάση η παραγωγός εταιρεία, είχε προς διάθεση μόνο 200 DVD, τα οποία αγόρασε ο χορηγός μας.

Αναγκαστικά επιλέξαμε τα πρώτα 200 σχολεία με τα εξής κριτήρια. Δώσαμε προτεραιότητα στα γυμνάσια και στα δημοτικά σχολεία. Σε όσες περιοχές έχουν υποβάλει αιτήσεις σχολεία που βρίσκονται κοντά το ένα με το άλλο, επιλέξαμε ένα από τα σχολεία αυτά για την πρώτη φάση. Ελπίζουμε σύντομα να προμηθευτούμε περισσότερα και να ακολουθήσουν νέες αποστολές.

Η κατάσταση των σχολείων που θα λάβουν το DVD θα αναρτηθεί στο επίσημο site του Ομίλου. Όσα σχολεία βρίσκονται στην ίδια περιφέρεια / νομό, μπορούν σε πρώτη φάση να δανειστούν το DVD από γειτονικό σχολείο για να πραγματοποιήσουν προβολές.

Τα DVD θα σταλούν ταχυδρομικά απευθείας από τον χορηγό της δράσης, την εταιρεία EUROPEAN DYNAMICS.

Με την ευκαιρία σας υπενθυμίζουμε ότι ο Όμιλος μας έχει προκηρύξει τον δεύτερο διαγωνισμό Πολιτιστική δράση 2019, για τον οποίο, καθώς και για τα βραβεία που θα λάβουν οι νικητές, θα βρείτε πληροφορίες εδώ.

Ο Όμιλος παρακαλεί τους ενδιαφερόμενους να επιλέξουν έργα και δράσεις, το περιεχόμενο των οποίων να καλλιεργεί το εθνικό φρόνημα, την αγάπη προς την πατρίδα και την ομοψυχία, να προάγει την αριστεία και να ενθαρρύνει τους μαθητές να αγωνίζονται για να επιτύχουν στην ζωή τους με στόχο να γίνουν καλοί πολίτες, επιστήμονες και επαγγελματίες, έτσι ώστε να προφέρουν στην πατρίδα.

Το πνεύμα που θεωρούμε ότι πρέπει να διέπει τις δραστηριότητες αυτές, παρουσιάζεται στην θέση του Ομίλου όπως αναλύεται εδώ.

Υπενθυμίζουμε τα σχολεία που βραβεύθηκαν κατά τον διαγωνισμό του 2018:

Το πρώτο βραβείο έλαβε το σχολείο Ελληνική Παιδεία για την εκδήλωση – Αιγαίο Αγίων και Ηρώων.

Στην δεύτερη θέση ισοβάθμησαν τα ακόλουθα 5 σχολεία:
Γ’ Τάξη του 7ου Δημοτικού Σχολείου Πετρούπολης. Η εκδήλωση τιμά έναν σημαντικό Έλληνα, τον καθηγητή Παύλο Βρέλλη, για την δημιουργία του μουσείου κέρινων ομοιωμάτων στα Ιωάννινα, που ζωντανεύει σημαντικές στιγμές του αγώνα του 1821.
3ο δημοτικό Αλεξανδρούπολης. Η εκδήλωση τιμά την Ελληνίδα ηρωίδα του 1821 Δόμνα Βισβίζη.
130ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών.
Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας Ε – ΣΤ.
21ο Γυμνάσιο Πατρών.

Επίσης ο Όμιλος απένειμε ειδικό βραβείο στο Ελληνικό σχολείο του Οντάριο, στον Καναδά για την αξιέπαινη προσπάθειά του να μεταδώσει και να διατηρήσει τις Ελληνικές παραδόσεις στους συμπατριώτες μας στο εξωτερικό.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία.

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 445 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.