Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019 18:39

Επίσκεψη του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου στο κατάστημα κράτησης Κορίνθου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στις  25 Ιανουαρίου 2019 το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στο κατάστημα κράτησης Κορίνθου.

H επίσκεψη έγινε με συνοδό την Επιμελήτρια Ανηλίκων Αγρινίου Ευτυχία Μανιάκη και συνοδούς καθηγητές τους Θανάση Φλωρόπουλο (Δ/ντή), Ειρήνη Γεωργίου και Ευριδίκη Ξένου .

Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσια του προγράμματος «Διαμεσολάβηση» με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα παραβατικότητας και εντάσσεται  στις μόνιμες δράσεις της υπηρεσίας στα πλαίσια της πρόληψης.

Η Επιμελήτρια Ανηλίκων Αγρινίου Ευτυχία Μανιάκη περιγράφει την επίσκεψη: 

Αρχικά μας υποδέχτηκαν ο  Αρχιφύλακας του Καταστήματος ο κος Μίχος και η Κοινωνική Λειτουργός η κα Κατερίνα Κολέτσου οι οποίοι μίλησαν στα παιδιά και αναφέρθηκαν με λεπτομέρειες στα καθήκοντά τους, για την λειτουργία του καταστήματος και πως λειτουργούν  τα επισκεπτήρια.

Στη συνέχεια μεταβήκαμε στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα εκδηλώσεων που λειτουργεί εντός του καταστήματος (Γυμνάσιο-Λύκειο) και παρακολουθήσαμε την πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση του Δ/ντή του Καταστήματος κου Τσουρέκη, παρουσία των καθηγητών κου Λέκκα και κου Ρουμελιώτη, για τα προγράμματα που υλοποιούνται στο χώρο του σχολείου, για τις δραστηριότητες των μαθητών-κρατουμένων, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές- κρατούμενοι σε επίπεδο διαβίωσης.

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι μαθητές για να εκφράσουν ερωτήσεις και απορίες και ακολούθως ξεναγήθηκαν σε κάποια κελιά και σε εξωτερικό πύργο φρούρησης.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ένα πολιτιστικό δρώμενο. Οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου, οι μαθητές του σχολείου του Καταστήματος Κράτησης και όλοι οι συνοδοί παρακολουθήσαμε ένα μονόπρακτο, το Κύκνειο Άσμα του Αντόν Τσέχωφ, από το Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας» σε σκηνοθεσία Παύλου Καράγιωργα διάρκειας 26΄ περίπου.

Σας παραθέτω τις κάτωθι σκέψεις των μαθητών  που συμμετείχαν σε αυτή τη δράση:

«…η εμπειρία μου εκεί μού δημιούργησε πολλά συναισθήματα, σχεδόν όλα όμως ήταν δυσάρεστα. Μου χαράχθηκαν στην μνήμη μου κουβέντες που άκουσα από τους ίδιους τους φυλακισμένους. Ακόμα και αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα που βρέθηκα στο κελί ένιωσα ασφηξία. Τέλος, έβλεπα την στέρηση της ελευθερίας σε αντίθεση με την ελευθερία» Ζ.Κ.

«..Ήταν μια εμπειρία πολύ σημαντική που είχε πολλά μαθήματα. Όταν αντίκρισα τον χώρο εκεί ένιωσα μια πίεση και δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω τον τόπο στον οποίο βρισκόμουν. Όταν πήγαμε σε ένα κελί και είδα τον χώρο κατάλαβα ότι η ελευθερία μας είναι πολύτιμη…..Αυτά θα τα θυμάμαι για πάντα διότι έχουν χαραχθεί στην καρδιά μου και στο μυαλό μου». Β.Μ.

«…Μου έκανε εντύπωση η καθημερινότητά τους και οι δραστηριότητες που κάνουν. Ήταν μια καλή εμπειρία που αντίκρισα και την άλλη πλευρά των πραγμάτων». Ε.Μ.

«Η ιδιαίτερη επίσκεψη στο κατάστημα ανηλίκων κράτησης Κορίνθου ήταν διδακτική και μας έκανε να συλλογιστούμε την καθημερινή τους ρουτίνα και είδαμε μια διαφορετική πραγματικότητα. Φεύγοντας από εκεί διαπιστώσαμε ότι η ελευθερία μας είναι πολύτιμη».Ε. Β.

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 562 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.