Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  11:55 πμ
 
wm small
Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2019 10:54

Στο τραπέζι ο τρόπος διεξαγωγής του επόμενου πρωταθλήματος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Άκρως θετικά σχόλια απέσπασε η (μοναδική που παρουσιάστηκε) πρόταση του αντιπροέδρου της ΑΕΚ, Μηνά Λυσάνδρου για το μοντέλο διεξαγωγής του επόμενου πρωταθλήματος το οποίο θα διεξαχθεί με 14 ομάδες.

Επιτροπή αποτελούμενη από τους εκπροσώπους των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός), καθώς και τους εκπροσώπους των ΠΑΕ Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης και Απόλλων Σμύρνης, αποφάσισε να συστήσει η Super League, προκειμένου να επεξεργαστούν και να καθορίσουν το μοντέλο διεξαγωγής του επόμενου πρωταθλήματος το οποίο θα διεξαχθεί με 14 ομάδες (παρά το γεγονός ότι υπάρχουν σκόρπιες φωνές για να μην γίνει τελικά η αναδιάρθρωση, πρέπει να σημειωθεί ότι δεν συζητιέται το ενδεχόμενο να μην είναι 14 οι ομάδες την επόμενη σεζόν).

Οι ΠΑΕ θα αναζητήσουν ένα μοντέλο που θα επιμηκύνει την αγωνιστική περίοδο, αφού οι 26 αγωνιστικές (σε πρωτάθλημα 14 ομάδων) είναι πολύ λίγες και περιορίζεται σημαντικά και το τηλεοπτικό προϊόν.

Αυτό που είναι δεδομένο ως τώρα, είναι ότι ουδείς επιθυμεί την διεξαγωγή πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της λίγκας την Παρασκευή (25/1), η μοναδική πρόταση που παρουσιάστηκε και αναλύθηκε διεξοδικά, ήταν αυτή που έχει εκπονήσει ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μηνάς Λυσάνδρου.

Πρόκειται για μια πρωτότυπη και επαναστατική πρόταση, που δεν συναντάται σε κανένα πρωτάθλημα του κόσμου και περιλαμβάνει τρεις γύρους ή για την ακρίβεια δύο γύρους και έναν ενδιάμεσο ως bonus round που θα διεξάγεται τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο!

Με το σύστημα αυτό, η αγωνιστική περίοδος επεκτείνεται σε 32 αγωνιστικές, με την προοπτική να γίνουν 34 (για την ακρίβεια μπορεί να φτάσει τις 35 αγωνιστικές και κάθε ομάδα θα έχει από ένα ρεπό).

Η πρόταση του Μηνά Λυσάνδρου είναι περίπλοκη και ιδιαίτερη και μπέρδεψε αρχικά όσους δεν την είχαν υπόψη τους, ωστόσο όταν έγινε κατανοητή απ’ όλα τα μέλη του Δ.Σ. μετά από μια απόλυτα τεκμηριωμένη παρουσίαση, τους άρεσε, ενθουσιάστηκαν και απέσπασε απ’ όλους πολύ θετικά σχόλια!

Ο τρόπος διεξαγωγής του επόμενου πρωταθλήματος θα κριθεί οριστικά στο επόμενο διάστημα από την επιτροπή που ανέλαβε το όλο πρότζεκτ.

*Το Δ.Σ. της λίγκας αποφάσισε ότι όσα γήπεδα κριθούν ότι εμφανίζουν πρόβλημα στους χλοοτάπητές τους, θα ελεγχθούν από ανεξάρτητο αναγνωρισμένο οίκο και σε προσεχές συμβούλιο θα συζητηθεί εκ νέου το θέμα.

Άρης Ασβεστάς

Πηγή: sport-fm.gr

 

Διαβάστηκε 412 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.