Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  3:58 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019 00:48

16ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου: Καταπολεμούν την ασχήμια με λουλούδια

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Αντικατέστησαν» τις μουτζούρες και τα άσεμνα μηνύματα με ζωγραφιές. Η επιστολή διαμαρτυρίας των μαθητών

Μαθητές του 16ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου συνέταξαν και παρέδωσαν στους δασκάλους τους γράμμα, μέσω του οποίου διαμαρτύρονται για τις μουτζούρες και τα άσεμνα μηνύματα που έβρισκαν κατά καιρούς στο σχολείο τους και κυρίως μετά τις διακοπές των γιορτών. Οι μαθητές αισθάνθηκαν την ανάγκη να συντάξουν το γράμμα τώρα, διότι πλέον το σχολείο τους κοσμείται με ζωγραφιές που συμβαδίζουν με την ηλικία τους και τον ψυχισμό τους και μετά τις γιορτές αντίκρισαν και πάλι μουτζούρες, graffiti  και άσεμνα μηνύματα ανάμεσα στις ζωγραφιές τους γεγονός που τους χαλάσει την αισθητική τους και τους προσβάλει μετά από τόσες φορές που επιδιορθώθηκαν οι τοίχοι του σχολείου τους πριν αποκτήσουν τις ζωγραφιές που ανέλαβε να κάνει τοπική καλλιτέχνης.

Διαφαίνεται ξεκάθαρα πως οι μαθητές του 16ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου έχουν την διάθεση και θέλουν να μαθαίνουν γράμματα και να ζούνε αρκετές ώρες της ημέρας τους σε ένα κτίριο φιλικό που να ταιριάζει στην αισθητική τους.

«Παραλάβαμε ένα κτίριο το οποίο ήταν από άκρη σε άκρη γραμμένο με μουτζούρες, graffiti και άσεμνα μηνύματα και αποφασίσαμε να το αλλάξουμε. Σ αυτό βοήθησαν στο μέγιστο όλοι οι εκπαιδευτικοί του 16ου δημοτικού σχολείου, το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, τόσο το περσινό, όσο και το φετινό και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Αγρινίου Σπύρος Αδάμης» ανέφερε η Διευθύντρια του σχολείου Αθανασία Ρακιντζή.  

Η σχολική κοινότητα αναγκάστηκε να βάψει δύο φορές το σχολείο λόγω των άσεμνων μηνυμάτων και των μουτζούρων και την τρίτη φορά αποφάσισε να το ζωγραφίσει με ζωγραφιές που απευθύνονται στον ψυχισμό των παιδιών.

«Δυστυχώς έχουμε απογοητευτεί διότι παρά τις προσπάθειές μας, κατά τις νυχτερινές ώρες άγνωστοι εισβάλουν στο σχολείο μας με αποτέλεσμα το πρωί να βλέπουμε άσεμνα μηνύματα, όπως στις 19/6 κι αμέσως μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων. Κατανοώ ότι είναι πλέον κοινωνικό φαινόμενο, το βλέπουμε σε τοίχους κατοικιών, σε πλατείες ή μπορεί ακόμη και σε μνημεία. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να αντιδρούμε και αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να δείχνουμε στα παιδιά ποιος είναι ο σωστός δρόμος. Αυτό κάνουμε αυτή την στιγμή. Είμαστε μαζί με τις μαθήτριές μας και τους μαθητές μας και τους δείχνουμε ότι πρέπει να παλεύουμε για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης μας. Η αρχή για το γράμμα των μαθητών έγινε διότι εκπαιδευτικοί και μαθητές είμαστε όλοι μαζί. Βλέπουν την αντίδρασή μας, συζητάμε με τα παιδιά και με τον τρόπο μας τα διδάσκουμε. Τα παιδιά όταν βλέπουνε τον δάσκαλό τους να διαμαρτύρεται νιώθουν την ανάγκη να διαμαρτυρηθούν».

Οι ενέργειες των εκπαιδευτικών και των γονέων του 16ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου δεν αποτελούν υπερβολή, αλλά μέσα από τον τρόπο αυτό τα παιδιά μαθαίνουν πως δεν ματαιώνονται έτσι απλά οι προσπάθειες του ανθρώπου και πως πρέπει να αγωνιζόμαστε ακόμη και για τα απλά πράγματα. Στην εποχή μας δεν είναι απλό πράγμα να είναι ένα σχολείο καθαρό ή δεν και τόσο απλό ένα σχολείο να διατηρείται χωρίς άσεμνα μηνύματα και μουτζούρες στους τοίχους του.

«Στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου είμαστε στο εμείς και όχι στο εγώ. Λειτουργούμε όπως πρέπει σαν ομάδα Σύλλογος Διδασκόντων, μαθήτριες, μαθητές, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και Δήμος Αγρινίου, για ένα σχολείο φιλικό, ανταποκρινόμενο στην παιδική ευαισθησία» τόνισε η Διευθύντρια του σχολείου Αθανασία Ρακιντζή.

Το γράμμα των μαθητών έχει ως εξής: «Μας στεναχώρησε ιδιαίτερα η εικόνα που αντικρίσαμε καθώς μπαίναμε στον χώρο του σχολείου μας ερχόμενοι από τις διακοπές των γιορτών. Ένα μέρος του τοίχου που είχαμε γεμίσει με υπέροχες ζωγραφιές το βρήκαμε κατεστραμμένο από ένα τεράστιο γκράφιτι. Αυτό ήταν κάτι που δυσαρέστησε όλα τα παιδιά του σχολείου. Δυστυχώς κάποιοι δεν σεβάστηκαν τις προσπάθειες της μαθητικής κοινότητας και δρουν αρνητικά στον χώρο μας. Αν και το γεγονός αυτό μας στεναχώρησε, εμείς θα συνεχίσουμε να φροντίζουμε τον χώρο που μας κάνει καλύτερους ανθρώπους».

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 1430 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.