Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019 19:15

Με εξαιρετική επιτυχία η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Απανταχού Μακρύνειων Αιτωλοακαρνανίας (Ο.Σ.Α.Μ.Α)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε, η εκδήλωση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Απανταχού Μακρύνειων Αιτωλοακαρνανίας (Ο.Σ.Α.Μ.Α), στη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή των ιδρυτικών συλλόγων της Ομοσπονδίας. Συγκεκριμένα τους:

  1. Πολιτιστικό σύλλογο Αγίου Ανδρέα Αγρινίου με Έδρα Την Αθήνα (Πρόεδρος: Σπαθούλας Δημήτριος)
  2. Αδελφότητα των Απανταχού Καψοραχιτών – Παλαιοχωριτών Μακρυνείας ο «Άγιος Νικόλαος» (Πρόεδρος: Σιαμπαλή Δέσποινα)
  3. Εξωραϊστικό – Φιλοδασικό – Φιλαθλητικό Σύλλογο Άκρων Λιθοβουνίου «Πανόραμα» (Πρόεδρος: Κοτσάνης Θεόδωρος)
  4. Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσαρίστης Αιτωλοακαρνανίας ο «Άγιος Νικόλαος» (Πρόεδρος: Μπαμπασανίδης Παντελής)
  5. Πολιτιστικό - Εξωραϊστικό - Λαογραφικό Σύλλογο Καζαναίϊκων ο «Άγιος Γεώργιος» (Πρόεδρος: Καζανάς Παναγιώτης)

 Η εκδήλωση έλαβε χώρα το απόγευμα του Σαββάτου, 19 Ιανουαρίου 2019, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου της Κοινότητας Γαβαλούς, παρουσία πλήθους μελών και φίλων της Ομοσπονδίας, εκπροσώπων πολιτικής αλλά και πολιτειακής ηγεσίας του τόπου μας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης άνοιξε ο Προέδρος του Δ.Σ. Κος Ηλίας Γιαννούτσος με τον χαιρετισμό του προς τους όλους τους φορείς και παρευρισκόμενους. Εν συνεχεία παρουσίασε τους σκοπούς της Ομοσπονδίας οι οποίοι αποτελούν τους βασικούς πυλώνες πάνω στους οποίους θα οικοδομηθεί η προσπάθεια της Ομοσπονδίας. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην ανάγκη της δημιουργίας και ύπαρξης μιας «ενιαίας» φωνής για όλη τη Μακρυνεία. Μιας φωνής με αγωνιστική διάθεση που δεν θα συμβιβάζεται, δεν θα καπελώνεται, δεν θα καθοδηγείται, δεν θα  εξαγοράζεται, δεν θα σβήνει από εκβιασμούς, δεν θα αλλοιώνεται από κάθε είδους μεθοδεύσεις, δεν θα συντάσσεται με πολιτικά κόμματα και δεν θα κάνει διακρίσεις.

Χαρακτηριστική ήταν επίσης η τοποθέτηση του για την ανάγκη συ-στράτευσης αλλά και προχώρησης και άλλων Συλλόγων στην Ομοσπονδία, λέγοντας:…«Δεν είναι προνόμιο ολίγων να ασχολούνται με τα κοινά, είναι υποχρέωση όλης της κοινωνίας να έχει συμμετοχή στα δρώμενα, να στηρίζει και να αναλαμβάνει θέσεις ευθύνης σε αυτά».  

Μετά το πέρας της ομιλίας του Προέδρου του Δ.Σ., το λόγο πήρε ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Κος Θεόδωρος Κοτσάνης, ο οποίος μετά το σύντομο χαιρετισμό του, ανέγνωσε συγχαρητήρια επιστολή του κ. Κώστα Λάμπου ενός από τους πρωτεργάτες της πρώτης ίδρυσης της Ομοσπονδίας, τον Μάϊο του 1990.

Ακολούθησε η ευλογία της πρωτοχρονιάτικης πίτας από τον πατέρα Νεκτάριο Καττή εφημέριο του Ιερού Ναού «Άγιος Νικόλαος» Μεσαρίστης Αιτωλοακαρνανίας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων:

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτής Κος Γεώργιος Βαρεμένος

Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας

  • Κος Δημήτριος Κωνσταντόπουλος

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Κος Γεώργιος Παπαναστασίου

Οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αγρινίου

  • Κα Μαρία Παπαγεωργίου
  • Κος Ευθύμιος Γρίβας
  • Κος Κωνσταντίνος Καλαντζής

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Αγρινίου

  • Κα Ευαγγελία Κραββαρίτη
  • Κα Ξανθή Μπουτίβα
  • Κος Γεώργιος Αλεξόπουλος
  • Κος Δημήτριος Σκορδόπουλος
  • Κος Παναγιώτης Στούπας

Η υπεύθυνη εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου Κα Ανθή Μακρή

Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ν. Αιτ/νίας Κος Θρασύβουλος Διαμάντης

Το Μέλος του ΚΟΙΠΑ Δήμου Αγρινίου Κος Μάκης Μπεσίνης

Ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Ζευγαρακίου Κος Θεόδωρος Παπαδόπουλος

Ο πολιτευτής Κος Κώστας Ντούπης

Ο Διοικητής του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Γαβαλούς, Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Ανδρέα και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ανδρέα Κος Ευστάθιος Λαγός

Ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καψοράχης Κος Χρήστος Βδουκάκης

Ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Λιθοβουνίου – Άκρων Κος Κωνσταντίνος Αλεξανδρής

Ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μεσάριστας Κος Πέτρος Τριανταφύλλου

Ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Τριχωνίου Κος Γκολφίνος Ανδρέας

Ο Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αρχαιοφίλων Γαβαλούς (ΠΕΣΑΓ) Κος Ανδρέας Γούλας

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζευγαρακίου Κος Γεώργιος Σελιμάς

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Τριχωνίου "Η Αγία Παρασκευή" Κος Δημήτρης Γούλας

Ο Πρόεδρος της ομάδας ποδοσφαίρου ΚΕΡΑΥΝΟΣ Γαβαλούς Κος Κώστας Κατσούλας

Με το μοίρασμα των κομματιών της πίτας αναδείχθηκε και ο τυχερός της βραδιάς, ο Κος Γεώργιος Τσάμης, Πρόεδρος της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας «Θύελλα» Αγίου Ανδρέα, ο οποίος έτυχε το φλουρί, το οποίο αντιστοιχούσε σε ένα χειροποίητο γούρι, προσφορά της Ομοσπονδίας μας. 

Θα θέλαμε κλείνοντας να ευχαριστήσουμε τους Δημοσιογράφους που κάλυψαν την εκδήλωσή μας. Ευχαριστούμε για τη βοήθεια τη Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Γαβαλούς Κα Μαρία Κόκκιου καθώς και το διδακτικό προσωπικό του Σχολείου. Επίσης ευχαριστούμε τους χορηγούς μας, Market In, Σκλαβενίτης Υπεραγορές ΑΕ και την εταιρεία Γραφικών Τεχνών/Τυπογραφείο Τσάντζαλος.

Ευχαριστούμε τέλος θερμά όλους/όλες εσάς για την παρουσία σας στην πρώτη εκδήλωσή μας. Χαιρόμαστε πραγματικά για την μεγάλη προσέλευση, φαίνεται ότι  αγκαλιάσατε την προσπάθειά μας, αυτό μας γεμίζει με ευθύνη να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας. Θα τηρήσουμε στο ακέραιο τους σκοπούς που προβλέπονται από το καταστατικό της Ομοσπονδίας μας και όλοι μαζί θα πορευτούμε για το κοινό καλό, γιατί «η ισχύς εν τη ενώσει».

 

Διαβάστηκε 497 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.