Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019 12:57

Δημοπρατήθηκε το έργο της ανάπλασης του Ιστορικού κέντρου της Ναυπάκτου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ναυπακτίας, την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου δημοπρατήθηκε το έργο της ανάπλασης του Ιστορικού κέντρου της Ναυπάκτου. Με το έργο αντικαθίστανται οι αμιαντοσωλήνες στην ύδρευση, από την πλατεία Φαρμάκη μέχρι το ύψος της πλαζ, διαχωρίζεται το δίκτυο ομβρίων από τα λύματα στο ίδιο τμήμα. Επιπλέον αναπλάθεται το τμήμα από την Πλατεία Παπαχαραλάμπους (αλλάζει και η πλατεία), μέχρι την δυτική είσοδο του Κάστρου, στο ύψος της πλαζ.

Το έργο έχει την έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (Κ.Α.Σ.) και του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής της Αιτωλοακαρνανίας. Θα αλλάξει την όψη των δρόμων περιμετρικά της πλατείας του Λιμανιού, αυξάνει παντού το πλάτος των πεζοδρομίων, χρησιμοποιεί ως κύριο υλικό σε οδόστρωμα και πεζοδρόμιο την φυσική πέτρα, σε αρμονία με τα υλικά που ήδη υπάρχουν στην περιοχή. Στις 6 Μαρτίου αναμένεται η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών των εταιρειών που θα συμμετέχουν στη δημοπρασία. Η έναρξη των εργασιών αναμένεται στις αρχές του καλοκαιριού.

Με αφορμή την δημοπράτηση του έργου ο δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος δήλωσε: Άλλο ένα έργο, για το οποίο δουλέψαμε τουλάχιστον τρία χρόνια, έφτασε στο στάδιο της υλοποίησης με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Δεν είναι ξεκομμένο από τον γενικότερο προγραμματισμό των έργων μας, συμπληρώνει προηγούμενα έργα και συμπληρώνεται με άλλες προτάσεις (πλ. Αγίας Παρασκευής, Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου, Πολιτιστικό μονοπάτι, αποκατάσταση Ανατολικού τμήματος του Κάστρου) που έχουν δημοπρατηθεί ή αναμένεται η έγκριση της χρηματοδότησής τους. Έχουμε κάνει πολλή δουλειά και αυτό θα αρχίσει να φαίνεται στο επόμενο διάστημα. Αυτός είναι και ο λόγος που διεκδικώ δεύτερη θητεία. Θέλω να ολοκληρώσω όλα τα έργα που προγραμματίσαμε και ξεκινά η υλοποίησή τους. Θέλω να εξασφαλίσω την απρόσκοπτη υλοποίησή τους, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

XARTES (3)  XARTES (2)  XARTES (1)

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 452 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.