Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019 21:12

Περιοδικό "ΠΡΑΣΙΝΟ + ΜΠΛΕ" τεύχος Νο 104 - Ιανουαρίου 2019

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κυκλοφόρησε το 104ο τεύχος του περιοδικού ΠΡΑΣΙΝΟ-ΜΠΛΕ (Ιανουάριος 2019) με πολλά και ενδιαφέροντα θέματα όπως πάντα. Παρουσιάζουμε μερικά στο παρών άρθρο:

Editorial

Με αφορμή την νέα χρονιά που ξεκινά και με την υλοποίηση της δράσης «ΟΙΚΟθέατρο» για ένατη (9) συνεχόμενη χρονιά, αισθανόμαστε την ανάγκη και την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε θερμά όλους εκείνους που πιστεύουν στον σκοπό της και βοηθούν στην υλοποίησή της. Ξεκινήσαμε την υλοποίηση της δράσης από το 2010 δίνοντας αφορμή αλλά και βήμα στα σχολεία, τους εκπαιδευτικούς αλλά κυρίως στους μικρούς μαθητές να εκφραστούν και να μεταφέρουν τα δικά τους οικολογικά μηνύματα στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο.Μικρά παιδιά του δημοτικού σχολείου μέσα από τη διαδικασία της δημιουργίας μιας παιδικής θεατρικής παράστασης, μαθαίνουν να επικοινωνούν, να εκφράζονται, να λειτουργούν και να σκέφτονται ομαδικά. Μαθαίνουν να έχουν θάρρος και να εκτίθενται σε κοινό. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς στην εποχή μας, η οποία χαρακτηρίζεται από απαισιοδοξία και γκρίνια, ότι υπάρχουν ακόμα Διευθυντές σχολείων και Εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν προς όφελος των μαθητών τους.Τους ευχαριστούμε θερμά και τους συγχαίρουμε.Εμείς ως φορέας θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε δράσεις που ευαισθητοποιούν, προβάλουν τη φυσική ομορφιά της περιοχής μας, προς όφελος της κοινωνίας και ιδιαίτερα των νέων παιδιών, διαλέγοντας με πείσμα την αισιόδοξη επιλογή της επιβίωσης και προσπαθώντας να σας παρασύρουμε μαζί μας.

Καλή χρονιά και να είστε καλά.

OIKOθέμα | Ανοίγει αυλαία το «ΟΙΚΟθέατρο 2019»
 
Η Ναύπακτος είναι έτοιμη να υποδεχθεί το «ΟΙΚΟθέατρο 2019», που ανοίγει αυλαία την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου. Θεατρικές παραστάσεις για το περιβάλλον, από τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης. Συνεχίζεται για 9η συνεχή χρονιά, η προσπάθεια ευαισθητοποίησης των μαθητών της Α’ βάθμιας εκπαίδευσης σε θέματα οικολογίας, υλοποιώντας σειρά Θεατρικών παραστάσεων, την ευθύνη και υλοποίηση των οποίων έχει η Οργάνωση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος «Πράσινο+Μπλε» σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ναυπακτίας και την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
 
OIKOθέμα | Πως να κρατήσουμε ζεστό το σπίτι μας
 
Κρατήσετε την πολύτιμη θέρμανση μέσα στο σπίτι με εντελώς οικονομικούς τρόπους. Άσχετα με το αν χρησιμοποιείτε το τζάκι, το καλοριφέρ ή τις σόμπες, η ζέστη μπορεί να φύγει από ένα χώρο, με αποτέλεσμα το κόστος θέρμανσης να εκτοξεύεται στα ύψη.Κενά μεταξύ των παραθύρων, λάθος χειρισμοί στα σώματα θέρμανσης και μικρές παραλείψεις είναι ικανές να κάνουν το σπίτι σας να μοιάζει με την Ανταρκτική.
 
OIKOθέμα | Ακραία καιρικά φαινόμενα
 
Ο ισχυρότερος κίνδυνος για την ανθρωπότητα «Καταιγίδες, έντονες βροχοπτώσεις, καύσωνες - ακόμα και σήμερα βλέπουμε τις πρώτες συνέπειες της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Η νέα έκθεση της IPCC είναι σαφής: Η ανθρωπότητα πρέπει να δράσει άμεσα.
 
OIKOπροορισμοί | Το φαράγγι του Σκα
 
Αν και βρίσκεται μια ανάσα από την πόλη της Ναυπάκτου, πολλοί λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν τις ομορφιές που κρύβει το φαράγγι του Σκα. Ο χείμαρρος Σκα πηγάζει στην περιοχή των χωριών Νιόκαστρο και Άνω Μαμουλάδα και διασχίζει τα βουνά της Κάτω Ναυπακτίας.
 
Αυτά είναι μερικά απο τα θέματα που παρουσιάζονται στο τεύχος αυτό. Μπορείτε να το διαβάσετε ή να το κατεβάσετε ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ
 
 
 
 
 
 
Διαβάστηκε 1280 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019 21:30
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.