Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  3:24 μμ
 
wm small
Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019 02:12

Με "Κβαντικές αναζητήσεις" ξεκίνησε τη νέα χρονιά η "Διέξοδος"

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με  μια ξεχωριστή έκθεση εμπνευσμένη από την επιστήμη της κβαντικής φυσικής του εικαστικού Γιώργου Γιομελάκη   εγκαινίασε τις δραστηριότητες της  τον καινούργιο χρόνο η «Διέξοδος» .

Πρόκειται για μια διαφορετική πρόταση ζωγραφικής, μουσικής και ηχητικών εφέ ανέφερε η επιμελήτρια του Ιστορικού Μουσείου Ειρήνη Καρανικόλα καλωσορίζοντας τους φιλότεχνους που αψήφησαν τη βροχή για να παραστούν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου  στο ξεκίνημα της πρωτότυπης αυτής έκθεσης  της «Διεξόδου».

Μια έκθεση με τριάντα πέντε  έργα μεγάλων κυρίως διαστάσεων που καλούν τον επισκέπτη να συνταξιδέψει μαζί τον δημιουργό τους  «έξω από τα όρια του εφικτού, ιχνηλατώντας το άβατο ενός απέραντου, αόρατου και αχανούς κόσμου»  όπως υποστήριξε  παρουσιάζοντας τον καλλιτέχνη ο εικαστικός επιμελητής της «Διεξόδου» Βαγγέλης Ρόμπολας.   

Ο Γιώργος Γιομαλάκης  είναι απόφοιτος της    Σχολής  Καλών Τεχνών της Αθήνας στην οποία είχε την τύχη να σπουδάσει με δασκάλους του  τον Γιάννη Μόραλη και τον  Δημήτρη Μυταρά.

Μετά την λήψη του πτυχίου του το 1980  έλαβε υποτροφία για το Παρίσι ενώ  συνέχισε σπουδές  designe και γραφικών τεχνών.

Στο ενεργητικό του περιλαμβάνονται πολλές ατομικές  αλλά και συμμετοχές του σε ομαδικές εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα (Εθνική Πινακοθήκη, Μουσείο Βορρέ, Πινακοθήκη Πιερίδη, Ωδείο Αθηνών κ.λ.π.) όσο και στο εξωτερικό (Βουλγαρία, Ρωσία, Κύπρος) ενώ ως  ασχολούμενος επί τέσσερις δεκαετίες και με την αγιογραφία έχει ιστορήσει  ενοριακούς και ιδιωτικούς ναούς στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 3 Φεβρουαρίου και θα λειτουργεί καθημερινά (εκτός Δευτέρας και Τρίτης)  με ελεύθερη είσοδο  από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι  και από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ.

 

Διαβάστηκε 993 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019 02:23
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.