Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  3:54 μμ
 
wm small
Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019 01:43

Την πίτα του έκοψε το Λαογραφικό Ιστορικό Φιλολογικό Μουσείο ΑΙτωλοακαρνανίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την πίτα έκοψε και το Λαογραφικό Ιστορικό Φιλολογικό Μουσείο Αιτωλοακαρνανίας σε γνωστό κέντρο εστίασης του Αγρινίου την περασμένη Κυριακή 20/1/2019. Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγρινίου κος Γιώργος Παπαναστασίου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Μαρία Παπαγεωργίου και πολλά μέλη. Η Χρυσα Σπαή μίλησε με την κα Μαίρη Χρυσικοπούλου για τους αναγνώστες του AgrinioBestOf.gr

image 01

image 07

Η κα Μαίρη Χρυσικοπούλου μας δήλωσε: "Είμαι πρόεδρος του Λαογραφικού Ιστορικού Φιλολογικού Μουσείου και του Παναιτωλοακαρνανικού Συλλόγου Γυναικών που έφτιαξε το μουσείο. Υπάρχει και ο σύλλογος Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου που πρόεδρος είναι η κα Παρτσάλη και Γενική Γραμματέας η κα Αναγνωστοπούλου. Ο σύλλογος έχει γύρω στα 800 μέλη και ζωή 40 χρόνια. Ο σύλλογος λειτουργούσε στο παρελθόν σε ενοικιασμένα κτίρια τα οποία χρηματοδοτούνταν από το Υπουργείο Πολιτισμού και τον Δήμο Αγρινίου αλλά κάποια στιγμή σταμάτησε η χρηματοδότηση και ο Συλλογος έμεινε χωρίς στέγαση. Μαζέψαμε τα πράγματα σε κάποια αποθήκη, με τον φόβο να υποστούν ζημιές και χρησιμοποιούμε ένα γραφείο σαν Γραμματεία. Διοργανώνουμε όμως εκδηλώσεις κατά τακτά διαστήματα. Αν θέλει κάποιος να μας βρεί, μπορεί να έρθει κάθε Τετάρτη που συναντιόμαστε 11:00 -13:00 στο γραφείο μας, Κέντρου 20, Τηλ 2641031021.

image 08

Σήμερα ήρθαμε εδώ να κόψουμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας, να κουβεντιάσουμε, να οργανωθούμε. Κάνουμε αγώνα σε συνεργασία με τον Δήμαρχο να βρούμε ένα χώρο. Ελπίζουμε σύντομα είτε από το Υπουργείο, τον Δήμο είτε από την Περιφέρεια να καταφέρουμε να μπούμε σε δικό μας χώρο. Το μουσείο μας είναι από τα καλύτερα περιφερειακά μουσεία και το πληρέστερο σε αντικείμενα. Το Υπουργείο Πολιτισμού μας έχει σε μεγάλη εκτίμηση τόσο από το γεγονός οτι έχουμε πολλά αντικειμένα όσο και από πλευράς εργασιών που κάνουμε. Οργανώνουμε συνέδρια, παίρνουμε μέρος σε συνέδρια, εκδίδουμε βιβλία και κάνουμε πολλά πράγματα ακόμη. Εύχομαι μια καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο με υγεία και ειρήνη"

 

image 03

image 04

image 05

image 06

image 09

image 12

image 13

image 14

Φωτογραφίες: Μαίρη Ζαπαντιώτη

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

 

 

 

Διαβάστηκε 3932 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019 21:29
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033