Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  7:27 μμ
 
wm small
Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2019 15:09

Κωνσταντόπουλος: «Η Ιερά Πόλις του Μεσολογγίου είναι χώμα ποτισμένο με αίμα – Δεν εκχωρείται και δεν παραχωρείται»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ανακοίνωση σχετικά με τη λίστα των μνημείων που μεταβιβάζονται στο υπερταμείο, η οποία περιέχει και τον Κήπο των Ηρώων, εξέδωσε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Η Ιερά Πόλις του Μεσολογγίου είναι χώμα ποτισμένο με αίμα. Δεν εκχωρείται και δεν παραχωρείται σε κανέναν

Τέσσερις μήνες μετά την αρχική διαπίστωση ότι στον κατάλογο των 10.119 ακινήτων, τα οποία με απόφαση της κυβέρνησης μεταβιβάζονται στην ΕΤ.Α.Δ.-Α.Ε. και μέσω αυτής στο «Υπερταμείο», συμπεριλαμβάνονται 347 ακίνητα της Αιτωλοακαρνανίας, μαθαίνουμε από τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων ότι μεταξύ αυτών είναι εμβληματικά μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι της ευρύτερης περιοχής.

Όπως ο Κήπος των Ηρώων, το Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο, οι αρχαιολογικοί χώροι της Πλευρώνας και της αρχαίας Ιθωρίας (στον λόφο Αγίου Ηλία Αιτωλικού) καθώς και τα Βυζαντινά Μνημεία της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών στο Νεοχώρι Οινιαδών, της Ιεράς Μονής Αγίου Σώστη και του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στη Σταμνά.

Το ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας υποθηκεύει την ανάπτυξη και την έξοδο μας από τα μνημόνια. Η εκποίηση όμως της Ιστορίας μας στο «Υπερταμείο», χώρων και μνημείων που έχουν παγκόσμια αναφορά, αφυδατώνουν το παρελθόν μας και την πορεία μας διαχρονικά. Η Ιερά Πόλις του Μεσολογγίου, παγκόσμιο σύμβολο αγώνα και αυτοθυσίας για το υπέρτατο αγαθό της Ελευθερίας, μας ανήκει. Είναι χώμα ποτισμένο με αίμα, είναι ο τόπος έμπνευσης του Εθνικού μας ´Υμνου. Δεν εκχωρείται και δεν παραχωρείται σε κανένα «Υπερταμείο» και με κανένα αντάλαγμα!!!

Να προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση στην έκδοση Υπουργικής Απόφασης με την οποία θα εξαιρεί το σύνολο των αρχαίων μνημείων και αρχαιολογικών χώρων της χώρας ιστορικής και πολιτιστικής σημασίας, αλλά και στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να υπαρξει θεσμική θωράκιση για τη γενικότερη προστασία τους από τέτοιου είδους δημοσιονομικές διαπραγματεύσεις. Σεβασμός στην ιστορία μας»!

agriniopress.gr

 

Διαβάστηκε 738 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/