Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:49 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019 18:00

Πρότυπη δομή για όλη την Ελλάδα ο Ξενώνας «Ελπίδα» - Επιχορήγηση 310.000 ευρώ ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Περιφερειακό Συμβούλιο, ενέκρινε κατά την συνεδρίαση του σήμερα Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019 επιχορήγηση ύψους 310.000 ευρώ για το Ίδρυμα Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών «Η ΕΛΠΙΔΑ». Η χρηματοδότηση που φέτος είναι αυξημένη κατά 20.000 ευρώ, καταβάλλεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την κάλυψη της μισθοδοσίας και των λειτουργικών του δαπανών, με πόρους που εξοικονομούνται από την ορθή οικονομική διαχείριση της Περιφέρειας.

«Το ενδιαφέρον για τη στήριξη και τη λειτουργία του ξενώνα είναι διαρκές, ουσιαστικό και όχι επίπλαστο. Απαντάμε στις ανάγκες των ογκολογικών ασθενών με κάλυψη των δαπανών από έναν Αυτοδιοικητικό φορέα που έρχεται να καλύψει το κενό της κεντρικής εξουσίας» τόνισε κατά την εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Παναγιώτης Μπράμος, παραθέτοντας οικονομικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το Ίδρυμα ενισχύεται και από δωρεές πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι σκοπός του Ιδρύματος, είναι η διαμονή και σίτιση ογκολογικών ασθενών και των συνοδών τους, των οποίων η μόνιμη κατοικία βρίσκεται εκτός της έδρας λειτουργίας του και υποβάλλονται σε θεραπευτική αγωγή σε νοσηλευτήρια των Πατρών. Ασθενείς και συνοδοί φιλοξενούνται για όσο διάστημα διαρκεί η θεραπεία τους.

«Πρόκειται για ξενώνα δημόσιο, πρότυπο για όλη την Ελλάδα, ο οποίος χρηματοδοτείται αποκλειστικά από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε μια δημόσια δομή που έχει ανάγκη η κοινωνία. Βρισκόμαστε δίπλα στο συνάνθρωπο με αλληλεγγύη και σεβασμό» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Στην ίδια συνεδρίαση, εγκρίθηκε το έργο «Αντιπλημμυρικής προστασίας στον ποταμό Σελινούντα», συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορά στην υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων και την οριοθέτηση του συνόλου του ποταμού, με σκοπό τη διαχείριση των κινδύνων πλημμύρας και στόχο τη μείωση των αρνητικών συνεπειών.

Επίσης, το Περιφερειακό Συμβούλιο, ψήφισε υπέρ της διαδικασίας σύναψης δημόσιας σύμβασης για δύο νέα έργα που εντάχθηκαν στη ΣΑΕΠ 001 της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας και αφορούν στην «Βελτίωση του Δρόμου Διασελλάκι – Πέρκος» και συγκεκριμένα την Α΄ φάση του έργου, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ και την «Βελτίωση του δρόμου Δρυμώνας - Νεροσυρτής» για την Β΄ φάση, προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ.

Ακολούθησε ειδική συνεδρίαση του Σώματος, κατά την οποία εγκρίθηκε το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας οικονομικού έτους 2019, το οποίο συνοψίζει τον φετινό προϋπολογισμό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθώς και τον προϋπολογισμό για το «Ίδρυμα Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών – Η Ελπίδα», που αποτελεί Νομικό Προσώπου Δημοσίου Δικαίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ο προϋπολογισμός του εντάσσεται στο Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης έτους 2019 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

 

Διαβάστηκε 309 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.