Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  2:05 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 17:21

Β' Εθνική (Βορράς): Οι κορυφαίοι της 12ης αγωνιστικής (POLLS)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ολοκληρώθηκε και τυπικά με τους τρεις αναβληθέντες αγώνες η 12η αγωνιστική της Β' Εθνικής στο Βορρά και το basketblog.gr αναδεικνύει την κορυφαία πεντάδα και τον προπονητή της αγωνιστικής.

Σε δύο δόσεις ολοκληρώθηκε η 12η αγωνιστική της Β' Εθνικής στο Βορρά λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που είχαν πλήξει το βόρειο τμήμα της χώρας. Αγωνιστική εκτός έδρας νικών ήταν η 12η, με το Ανατόλια να παίρνει σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Νίκης Βόλου. Εκτός έδρας νίκες όμως πέτυχαν και η Χαλκηδόνα κόντρα στον Φαίακα Κέρκυρας αλλά και η ΧΑΝΘ κόντρα στα Φάρσαλα. Σημαντική νίκη στη μάχη για την παραμονή πέτυχε ο Έσπερος Λαμίας επί του Στρατωνίου. Παραμένει σε τροχιά ανόδου το Αγρίνιο μετά τη νίκη του επί της Γέφυρας.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα η συντακτική ομάδα του basketblog.gr αναδεικνύει την κορυφαία πεντάδα και τον προπονητή της 12ης αγωνιστικής και δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να αναδείξει τον MVP και τον προπονητή της αγωνιστικής.

Αναλυτικά:

Απόλλων Δεληγεώργης (ΧΑΝΘ): Άλλη μία πολύ καλή εμφάνιση από τον γκαρντ της ΧΑΝΘ. Ο Δεληγεώργης εξελίσσεται σε έναν εκ των κομβικών παικτών της ομάδας μαζί με τον Πέτροβιτς και το έδειξε και στον αγώνα με τα Φάρσαλα. Ο γκαρντ των νεοφώτιστων ήταν εξαιρετικός πετυχαίνοντας 17 πόντους και βοήθησε τόσο στο παραγωγικό όσο και στο δημιουργικό κομμάτι, μοιράζοντας ασίστ για τους συμπαίκτες τους.

Νίκος Κατσαρές (Έσπερος Λαμίας): "Ψηλό" σχήμα στη σημερινή πεντάδα, με τον Κατσαρέ να κατεβαίνει στο "2". Ο έμπειρος φόργουορντ ήταν ασταμάτητος κόντρα στο Στρατώνι πριν 8 ημέρες και με τους 27 πόντους και τα 3 τρίποντα βοήθησε ώστε να έρθει η πολύ σημαντική εκτός έδρας και να πραγματοποιήσουν οι νεοφώτιστοι ένα ακόμα βήμα για την παραμονή.

Σωτήρης Καραποστόλου (Ανατόλια): Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ο κορυφαίος φόργουορντ της κατηγορίας με όσα κάνει φέτος. Ο Καραποστόλου ζει μία από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του και στον αγώνα με τη Νίκη Βόλου έσπασε τα κοντέρ θυμίζοντας παίκτη από το ΝΒΑ. Ο έμπειρος φόργουορντ πέτυχε 40 (!!!) πόντους με 9 τρίποντα, με τους αμυντικούς της Νίκης Βόλου να μην μπορούν να σταματήσουν το... τρέιλερ που έβλεπαν.

Αντώνης Μιχάλογλου (Αγρίνιο): Ο εορτάζων της ημέρας... κέρασε πριν μια βδομάδα την ομάδα του με μια κομβική νίκη. Ο Μιχάλογλου είχε τον απόλυτο έλεγχο κάτω από το καλάθι μαζί με τον Μήτσου κόντρα στην Γέφυρα, με τον έμπειρο "ψηλό" να σταματά στους 20 πόντους, έχοντας πετύχει και 2 τρίποντα, ενώ ήταν σημαντική η συμβολή του και στον τομέα των ριμπάουντ.

Μπάμπης Σικαλίδης (Χαλκηδόνα): Επιβλητική εμφάνιση από τον 26χρονο σέντερ της Χαλκηδόνας. Η Χαλκηδόνα μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Τσούρμα έψαχνε ένα αποτέλεσμα που θα τη βοηθήσει τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά. Ο Σικαλίδης ήταν εξαιρετικός κόντρα στο Φαίακα Κέρκυρας πετυχαίνοντας 21 πόντους με 1 τρίποντο και βοήθησε καταλυτικά στη μεγάλη εκτός έδρας νίκη.

Προπονητής της αγωνιστικής: Θανάσης Τέντσος (Χαλκηδόνα):

Η Χαλκηδόνα μπορεί να άλλαξε δύο προπονητές, φαίνεται όμως πως βρήκε το δικό της δρόμο με τον Θανάση Τέντσο στον πάγκο. Ο πρώην βοηθός του Γιώργου Τουλούμη κλήθηκε να αναλάβει την ομάδα σε μία δύσκολη στροφή και έχοντας ως πρώτο αγώνα την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Φαίακα Κέρκυρας. Παρά την κούραση από την απόσταση και τις καιρικές συνθήκες η Χαλκηδόνα κατάφερε να πάρει μία μείζονος σημασίας νίκη και να συνεχίσει τη μάχη της για την παραμονή. Μία νίκη που ήρθε χάρη στο κοουτσάρισμα του Θανάση Τέντσου που "ξεκλείδωσε" τους παίκτες του και αυτοί απέδωσαν στο 100%.

basketblog.gr
 
Διαβάστηκε 464 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.