Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 14:51

Μέχρι 31 Ιανουαρίου οι αιτήσεις ανακατανομής βοσκοτόπων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι κτηνοτρόφοι που επιθυμούν κατανομή των βοσκοτόπων τους θα πρέπει να υποβάλουν αίτημα, ως τις 31.01.2019, σύμφωνα με την τροποποίηση του ΥπΑΑΤ, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αναλυτικά η τροποποιητική υπουργική απόφαση αναφέρει:

«Άρθρο 1
Τροποποιούμε την αριθμ. 915/69142/15-05-2018 (Β΄ 1812) απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ως εξής:

1. Η παράγραφος 7 του άρθρου 1 αντικαθίσταται ως εξής: Η Επιτροπή ολοκληρώνει το έργο της εντός του πρώτου τριμήνου του έτους της κατανομής που ελέγχει. Για το έτος 2019, η Επιτροπή ξεκινάει το έργο της την 01 Φεβρουαρίου και το ολοκληρώνει έως τις 25 Απριλίου.

2. Η παράγραφος 2 του άρθρου 2 αντικαθίσταται ως εξής: 2. Οι ΔΑΟΚ των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας διαβιβάζουν στην Επιτροπή, τυχόν αιτήματα κτηνοτρόφων ή φορέων για χωροταξική ανακατανομή του βοσκότοπου. Τα εν λόγω αιτήματα εξετάζονται εφόσον έχουν κατατεθεί από τους ενδιαφερόμενους στη ΔΑΟΚ μέχρι 31 Δεκεμβρίου κάθε έτους. Για την κατανομή 2018, η τελική ημερομηνία κατάθεσης αιτημάτων είναι η 31.01.2019. Αιτήματα που κατατίθενται μετά την ημερομηνία αυτή, εξετάζονται κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής το επόμενο ημερολογιακό έτος αιτήσεων.

3. Το άρθρο 4 συμπληρώνεται ως εξής: 3. Δεν οφείλουν την καταβολή μισθώματος οι ιδιοκτήτες για την δική τους βοσκήσιμη γαία και οι αποκατεστημένοι κτηνοτρόφοι για την βοσκήσιμη γαία στην οποία έγινε η αποκατάστασή τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι ενδιαφερόμενοι αιτούνται και λαμβάνουν από την αρμόδια ΔΑΟΚ βεβαίωση μη οφειλής, προσκομίζοντας τα σχετικά αποδεικτικά.

4. Για ακίνητα τα οποία διαχειρίζεται το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σύμφωνα με το ν. 4061/2012 (Α΄ 66), τα οποία έχουν παραχωρηθεί ή παραχωρούνται για βόσκηση σύμφωνα με τα άρθρα 4 και 7 του νόμου αυτού ή στα οποία κτηνοτρόφοι έχουν αποκατασταθεί κτηνοτροφικά έχοντας δικαίωμα χρήσης των ακινήτων για βόσκηση σύμφωνα με το άρθρο 24 παρ. 2 του ίδιου ως άνω νόμου, εφαρμόζονται οι διατάξεις του ν. 4061/2012 και ο ενδιαφερόμενος κτηνοτρόφος που τις χρησιμοποιεί αιτείται και λαμβάνει βεβαίωση μη οφειλής, προσκομίζοντας τα σχετικά αποδεικτικά.

5. Στην περίπτωση που ο κτηνοτρόφος μισθώνει ιδιωτική βοσκήσιμη γαία από ιδιώτη φυσικό ή νομικό πρόσωπο, προσκομίζει στην αρμόδια ΔΑΟΚ το σχετικό μισθωτήριο και αιτείται και λαμβάνει βεβαίωση περί μη οφειλής.

Η παράγραφος 1 του άρθρου 5 αντικαθίσταται ως εξής:
1. Το οφειλόμενο ποσό κατατίθεται υπέρ της Περιφέρειας στα διοικητικά όρια της οποίας ασκείται η βόσκηση, σε ειδικό λογαριασμό της Περιφέρειας με Κωδικό Αριθμό Εσόδων (ΚΑΕ) 3418».

 

Διαβάστηκε 835 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.